У Балтійському морі розпочалися масштабні навчання країн НАТО під назвою "Північне узбережжя". Це найбільший військово-морський захід після оновлення оперативного штабу Альянсу.

У навчаннях задіяні сили ВМС Німеччини, США, Польщі, Естонії, Латвії, Литви, Данії, Фінляндії, Франції, Італії, Нідерландів, Бельгії, Канади та Швеції. Їхня мета – відпрацювання дій у разі нападу РФ.

Про це у суботу, 9 вересня, повідомили ВМС Німеччини, під командуванням яких проходитимуть маневри.

Під час навчань відпрацьовується виведення військ союзників до Балтійського моря і висадка десанту в разі війни. У них беруть участь 14 країн, 3000 осіб, 30 кораблів і 15 літаків.

Одним зі сценаріїв, які планують відпрацювати під час навчань, є блокада противником торговельного судна, наслідком якої стає напад на кораблі НАТО та подальша ескалація.

Головком ВМС Німеччини віце-адмірал Ян Крістіан Каак (Jan Christian Kaack) зазначив, що надійне стримування противника вимагає наявності і оборонних, і наступальних можливостей.

Популярні новини зараз

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Показати ще

«Ми посилаємо Росії чіткий сигнал про пильність», — сказав він.

Навчання триватимуть два тижні. У них уперше буде задіяний великий десантний корабель Mesa Verde, який може вмістити близько 800 солдатів і техніки.

До слова, також військові навчання Північноатлантичного альянсу проходять зараз в столиці Латвії Ризі. У них беруть участь вищі та старші офіцери країн-членів НАТО та Швеції. Відпрацьовується планування операцій.

Крім того, напредодні стало відомо, що Румунія, США та Україна незабаром проведуть навчання у Чорному морі та дельті Дунаю. Їх метою стане розвиток сумісності між країнами-учасницями у сфері протидії вибухонебезпечним предметам.

Читайте також:

Путіну доведеться припинити вторгнення в Україну: у США розповіли, до чого призведе контрнаступ ЗСУ

Головну бабусю Путіна розіграли телефоном: вона зрадила Кремль і прокричала "Слава Україні". Відео

Москва не захищена від ударів, Путін наказав посадити генерала, відповідального за ППО

Після допиту, який Путін влаштував у прямому ефірі, чиновник навіть забув, як пити воду зі склянки. Відео