Поява мошки в квартирі, як правило, завжди викликає роздратування у його жителів. Крім того, личинки плодових (кухонних, фруктових) мошок-дрозофілов можуть потрапляти в організм людини разом з їжею. Hyser розповість, чому з'являються мошки в будинку, а також як від них позбавитися народними засобами.

Про це мало хто говорить вголос, але личинки мошки є у фруктах, овочах, і найпривабливішими вони стають для них, будучи зіпсованими або хоч би перезрілими. Комахи відкладають в них яйця, а через тиждень відбувається отрожденіє личинок. За наявності в приміщенні високої температури (порядка 25 градусів C) вони активно розмножуються і розвиваються. Також мошка часто з'являється від вогкості і підвищеної вологості.

Плодові (кухонні, фруктові) мошки-дрозофіли виглядають як маленькі жовто-червоні або коричневі мушки. Вони дуже плідні й за добу самка може відкласти до 1,5 тисяч яєць.

Найчастыше дрозофіли поселяються також у відрах для сміття, вологих старих губках і ганчірках для посуду, в стоку раковини, у відкритих пляшках з вином або соком.

У цілому ці мушки не дуже небезпечні, але якщо личинки потрапляють в організм людини, то розладу кишечника уникнути.

Одне з головних правил того, як вивести мошок з квартири – це виконання генерального прибирання.

Популярні новини зараз

Вам потрібно 4 інгредієнти та 25 хвилин: найшвидший рецепт яблучного варення на зиму

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Уникайте скупчення сміття. Розділяйте органічні та неорганічні відходи. Виносьте органічне сміття щодня.

Змінюйте частіше губки для посуду та рушники. Ганчірки та губки накопичують вологу і є сприятливим місцем для різних бактерій, грибків, а також для мух та мошок, які там відкладають яйця.

Не залишайте брудний посуд. Якщо ви хочете позбавитися шкідників, мийте посуд відразу, навіть якщо немає часу і ви дуже втомилися. Якщо є посудомийка - прибирайте посуд відразу ж.

Усуньте витік води. Перевірте свою сантехніку щодо витоків. Якщо виявите поломку, то одразу ремонтуйте. І перевіряйте стан труб та раковини хоча б раз на пару тижнів.

Не залишайте продукти відкритими. Жодних відкритих соків, солодких напоїв у пляшках чи склянках. Не ставте фрукти у вазі на стіл, якщо у вас є мушки. Перевіряйте якість продуктів і регулярно викидайте те, що заражене або зіпсоване.

Мийте лотки та миски тварин. Чистота посуду ваших улюбленців допоможе зберегти здоров'я не лише їм, а й вам.

Як прибрати мошок народними засобами

Один з найлегших способів позбавитися від домашніх мошок – розкласти в приміщенні скибочки хріну або свіже листя цієї культури.

Яблучна приманка

  • в банку об'ємом 0,5-0,7 л потрібно налити воду і додати в неї натуральний яблучний оцет в кількості 1 ст. л.;
  • також додайте в суміш декілька крапель шампуня, рідини для миття посуду або густого, концентрованого мильного розчину;
  • ставимо ємкість там, де рояться дрібні комахи;
  • запах приваблює їх, вони злітаються в банку, але коли їх крила намокають, на них утворюється мильна плівка, що не дозволяє їм злетіти.

Мошкару, що попала в таку пастку, потрібно вилити разом з рідиною, і, якщо є необхідність, приготувати новий розчин.

Оцет

Змішайте 0,5 л води та 100 мл 9% оцту. Протріть цим розчином усі вікна, двері та поверхні, де збираються мушки.

Базилік та м'ята

Ці аромати дуже приємні для людей, але комах вони не тішать. Поставте на кухні горщик з м'ятою або базиліком. Можете і для готування використовувати й комах відлякаєте.

Можна використовувати аромалампу з ефірними оліями. Мошки не люблять запаху розмарину, іланг-ілангу, лаванди або евкаліпту.

Лимон та гвоздика

Розріжте лимон навпіл, застроміть у м'якоть кілька зірочок гвоздики. Цей натуральний репелент відлякає всіх комах в окрузі, у тому числі комарів.

Читайте також:

Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі

Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом

"Осіння насолода": рецепт найніжнішого м'яса, запеченого з гарбузом у духовці

Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись