Стало відомо, що ціна на російський трубопровідний газ для Китаю знижуватиметься в найближчі кілька років. Вартість буде набагато нижчою, ніж Москва продавала до Європи.

Так, документ російського уряду, який опинився у розпорядженні агентства Reuters, показав, що експортна ціна російської нафти очікується на рівні 71,3 долара за барель порівняно з 79,6 долара у 2022 році та 63,4 долара, що очікується цього року, що вище цінової межі в 60 доларів, запровадженої Заходом.

Таким чином, ціна на російський трубопровідний газ для Туреччини та Європи, де спостерігається різке зниження імпорту товарів з Росії через дії Москви в Україні, знизиться цього року до 501,6 долара за 1 кубометр.

Зазначимо, що ціна на російський трубопровідний газ не була оприлюднена ні урядом, ні енергетичним гігантом "Газпром" (GAZP. MM) з початку поставок у 2019 році, тоді як аналітики давно підозрювали, що вона була набагато нижчою, ніж та, якої Росія продає до Європи.

До речі, згідно з прогнозом соціально-економічного розвитку Росії до 2026 року, експорт нафти з Росії також скоротиться наступного року, тоді як ціна на російську нафту зросте 2024 року.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Путіну доведеться припинити вторгнення в Україну: у США розповіли, до чого призведе контрнаступ ЗСУ

Головну бабусю Путіна розіграли телефоном: вона зрадила Кремль і прокричала "Слава Україні". Відео

Москва не захищена від ударів, Путін наказав посадити генерала, відповідального за ППО

Після допиту, який Путін влаштував у прямому ефірі, чиновник навіть забув, як пити воду зі склянки. Відео