В Україні не за горами суттєві зміни у сфері оплати праці державних службовців. Національне агентство у справах державної служби оголосило, що прагне зробити зарплати держслужбовців більш передбачуваними та прозорими.

Про це пише «today»

З 1 січня 2024 року буде реалізовано низку змін:

Заохочувальні виплати буде скасовано.

Щомісячні премії буде обмежено максимум 30% від офіційної зарплати. На даний момент розмір бонусів не обмежений і залежить від рішення менеджера, тому це буде виправлено.

Державні службовці матимуть можливість конкурувати з приватним сектором за залучення на державну службу таких фахівців, як менеджери, програмісти та юристи.

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Вам потрібно 4 інгредієнти та 25 хвилин: найшвидший рецепт яблучного варення на зиму

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Глава НАГС Наталія Алюшина уточнила, що прибавка до стажу також зазнає змін. Максимальне підвищення буде встановлено на рівні 30% посадового окладу із додатковими 2% за кожний рік державної служби. На даний момент максимальне зростання становить 50%. Однак важливо зазначити, що сама офіційна зарплата збільшиться, тому збільшення залежно від вислуги років буде розраховуватися на основі цієї вищої зарплати.

"Про збільшення за вислугу років. Її максимальний розмір буде встановлений на рівні 30% посадового окладу, по 2% за кожен рік державної служби. Зараз він дорівнює 50%, але хочу звернути увагу, що розмір посадового окладу зросте. Отже, і надбавка буде розраховуватись на основі підвищеного посадового окладу", - уточнила Алюшина.

Крім того, Алюшина зазначила, що мінімальна офіційна зарплата на держслужбі на наступний рік складе 7100 гривень, що значно більше за нинішніх 5178 гривень.

Ці зміни відповідають нещодавньому парламентському законопроекту №8222, метою якого є обмеження заохочувальних виплат. Згідно із законопроектом, премії за результатами щорічної атестації не можуть перевищувати розміру посадового окладу.

Читайте також:

Даремно ви викидали бадилля від помідорів: ось чим воно може стати в нагоді на городі

Ой, таки це просто смакота: єврейський рецепт холодної закуски з баклажанів з майонезом

Це зовсім інше життя: депутат показала ціни у їдальні Верховної Ради. Як вам таке?