Укрбудінвестбанк, українська фінансова установа, визнано Національним банком України (НБУ) банкрутом. Таке рішення було ухвалено через серйозні проблеми та невідповідність нормативним вимогам.

Про це повідомляє «today»

Рада НБУ визнала Укрбудінвестбанк неплатоспроможною. Цей крок був викликаний невиконанням банком письмових вимог, усуненням зауважень та вжиттям необхідних заходів для покращення свого фінансового стану та приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Очікується, що банкрутство Укрбудінвестбанку не вплине на загальну стабільність українського банківського сектору. На 1 вересня активи банку становили лише 0,04% активів платоспроможних банків.

4 серпня банк було офіційно визнано проблемним у зв'язку з невиконанням рішень НБУ щодо окремих видів операцій. Згодом її фінансовий стан суттєво погіршився, а керівництво не зробило кроків щодо запобігання неплатоспроможності.

Станом на 1 січня 2023 року мажоритарним власником Укрбудінвестбанку з часткою 74,93% є українка Світлана Дем'яненко.

Популярні новини зараз

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Показати ще

Вкладникам Укрбудінвестбанку можна не перейматися своїми коштами. Банк поверне вклади у повному обсязі разом із відсотками, нарахованими до дня, що передує початку виходу банку з ринку. Загальна сума гарантованих виплат становить 606 млн. грн.

У квітні 2022 року в Україні набув чинності закон, який гарантує 100% вкладів фізичних осіб у всіх банках. Цей захід спрямовано захист заощаджень вкладників.

Укрбудінвестбанк — останній серед українських банків, які зіткнулися з банкрутством на тлі проблем, викликаних повномасштабною війною в країні. Серед інших банків, що збанкрутували - Мегабанк, Банк Січ, Айбокс Банк, Форвард Банк і Конкорд Банк.

Читайте також:

Його називають "Бахш": старовинний рецепт єврейського плову, який ви будете їсти по дві порції

Різдво Пресвятої Богородиці: що заборонено цього дня і про що говорять прикмети

Скоро вашому двигуну прийде кінець: як самому за 5 хвилин перевірити, що на вас чекають неприємності