Стало відомо, що українки з медичною та фармацевтичною освітою з 1 жовтня 2023 року втратять можливість виїжджати з України під час війни без поважної причини, прописаної у законодавстві. Вся справа в тому, що ці жінки повинні стати на військовий облік, а значить вони набудуть статусу військовозобов'язаних з усіма наслідками, що з цього випливають.

Про такі зміни в українському суспільстві повідомив член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у Раді Федір Вениславський у коментарі виданню " РБК-Україна ".

"Якщо будуть окремі якісь документи, які дають право на тимчасовий виїзд – тоді так, вони зможуть виїхати. Якщо ні – тоді вони так само, як і чоловіки, будуть обмежені у праві виїзду", – сказав депутат.

Веніславський також нагадав, що минулого року Рада ухвалила закон, згідно з яким жінки з медичною чи фармацевтичною освітою мають бути поставлені на військовий облік. Так, нардепами було прийнято зміни до статті 1 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

При цьому на даний момент влада не планує розширювати список спеціальностей, представниці яких повинні обов'язково ставати на військовий облік. Жінка будь-якої професії може зробити це добровільно.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Показати ще

Якась чорна смуга: колишня дружина Остапчука вже встигла розійтися зі своїм новим чоловіком.

Колишній зять Шойгу розповів, як живе після того, як розлучився з його донькою і втік із цієї родини.

Таке важко вигадати: українка вкрала квіти з могили, щоб подарувати невістці на день народження