Не завжди і не все зберігає свіжість у холодильнику. Тим більше, якщо з якихось причин господиня не заглядає кілька днів.

Наприклад, у целофановому пакеті може задихнутися м'ясо.

Про це пише Emuna .

"Душок" у м'ясі може з'явитися, якщо воно:
  • лежало в холодильнику в целофановому пакеті і набралося неприємного запаху;
  • деякий час лежало за кімнатної температури і почали розмножуватися мікроорганізми.

У деяких випадках м'ясо може трохи зіпсуватися або зовсім протухнути.

Якщо м'ясо задихнулось у пакеті і запах не сильний, його можна врятувати так:

  • Вимочити у холодній воді з ложкою оцту протягом години, після чого ополоснути.
  • Вимочити у лимонному соку чи вині протягом години. Якщо шматок великий, слід розрізати на частини. Після цього промити.
  • Невеликі шматки вимазати в гірчиці та залишити на годину. Після цього ретельно промити.
  • Вимочити у слабкому, трохи рожевому розчині марганцівки, після чого промити у проточній воді та на 15 хвилин залишити у холодній.
  • Нарізати в ємність з м'ясом цибулю, часник, додати|добавляти| пряні трави і залишити на годину.
  • Натерти сіллю та цукром. Візьміть по 1 столовій ложці того й іншого і натріть по черзі шматок м'яса з усіх боків. Через 2 години промийте у проточній воді.
  • Замаринувати протягом години у гранатовому соку. Промивати його потім необов'язково.

А ще можна зробити крутий соляний розчин, приблизно дві столові ложки з гіркою великої кухонної солі на один літр води, і близько двох годин вимочувати в ньому м'ясо, яке потім знову промити, оскільки посолене на початку приготування м'ясо стає твердим.

Популярні новини зараз

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

А ось курку найкраще рятувати часником. Для цього шматки курки потрібно посолити і нашпигувати їх крупно нарізаними (чвертками) зубчиками часнику. Ще стільки ж часнику пропустити через прес, змішати з|із| чорним меленим перцем і сіллю, натерти курку і покласти в холодильник на дві години.

Коли м'ясо треба викинути

Якщо, крім запаху, змінився колір м'яса, з'явився слиз, якщо запах зіпсованого м'яса дуже сильний – його вже не врятувати.

Якщо запах не зник при всіх застосованих методах і відчувається при приготуванні, і в готовій страві, його краще не їсти.

Читайте також:

Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі

Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом

"Осіння насолода": рецепт найніжнішого м'яса, запеченого з гарбузом у духовці

Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись