Міністерство оборони України під керівництвом новопризначеного міністра Рустема Умерова планує комплексну трансформацію системи призову з упором на цифровізацію та ефективність.

Про це повідомляє «Факти»

Міністерство оборони має намір запровадити електронний документообіг у системі призову. Очікується, що цей перехід до цифровізації спростить адміністративні процеси та знизить ризик корупції.

У рамках цього перетворення буде запроваджено електронний військовий квиток. Цей цифровий ідентифікатор, ймовірно, слугуватиме різним цілям, включаючи управління персоналом та контроль доступу.

"ВЛК. Ця абревіатура в сьогоднішньому розумінні має залишитись у минулому. Завдання: цифровізувати всі процеси, запустити єдиний реєстр призовників, який унеможливить будь-які корупційні ризики", - заявив міністр оборони Рустем Умеров.

Цей реєстр дозволить централізувати інформацію про призовників, що полегшить відстеження та управління їхньою військовою службою.

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Вам потрібно 4 інгредієнти та 25 хвилин: найшвидший рецепт яблучного варення на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Міноборони планує оцифрувати всі процеси, пов'язані із військово-медичними комісіями. Очікується, що цифровізація підвищить прозорість та ефективність медичного огляду призовників.

"Все, що можна оцифрувати, маємо оцифрувати. Вся інформація про воїна має бути у digital: електронний військовий квиток, цифровізація ВЛК та шпиталів, електронний журнал, звіт для військових", - сказав він.

Міністр Умеров наголосив на необхідності зміцнення обороноздатності України шляхом підтримки вітчизняних виробників. Це може включати інвестиції у розробку та виробництво військової техніки та технологій на території України.

Загалом трансформація системи призову в Україні з упором на цифровізацію та прозорість відображає зусилля уряду щодо модернізації та підвищення ефективності своїх оборонних процесів за одночасного зниження потенціалу корупції.

Читайте також:

Дівчина під Києвом упіймала гігантську щуку розміром із саму себе. Фото

Дуже непогана допомога: кому з українців видаватимуть 8500 гривень на оренду квартир

Після такого сніданку ви будете ситі цілий день: рецепт листкового омлету з сиром, картопляним пюре та чері