Ні для кого не секрет, що орхідеї мають репутацію важких у догляді рослин. Воно й не дивно, адже це рослина тропічного походження, а значить може померти через нестачу води або надто велику кількість сонячного світла. Hyser розповість, як пожвавити мертву орхідею.

Отже, щоб реанімувати орхідею із засохлим корінням, рекомендуються наступні дії.

Перше, що потрібно зробити, це видалити сухі наземні частини рослини (листя, стебла, бутони), яких може бути багато, якщо ви не виконали їхні вимоги до забезпечення вологою. Таким чином ви зможете позбавити рослину спроб підгодувати або забезпечити водою марні частини. При цьому дуже важливо знезаразити інструменти будь-яким антисептиком, а місця зрізів обробити деревним вугіллям.

Потім уцілілі коріння потрібно промити. Полийте орхідею водою, щоб весь субстрат став вологим, і дайте йому добре стекти, перш ніж покласти його назад на своє звичайне місце, оскільки, якщо ви цього не зробите, у коренів можуть утворитися калюжі. Обробіть коріння стимулятором коренеутворення.

важливо!

  • Не заливайте рослину, тобто намагайтеся не поливати одну ділянку субстрату чи фаленопсису надто довго.
  • Пам'ятайте, що в ємності мають бути дренажні отвори.

Наступний крок – після поливу огляньте коріння орхідеї. Якщо вони повністю білі та сухі, ймовірно, рослина загинула і її неможливо реанімувати. Якщо, з іншого боку, ви бачите, що коріння знову стає зеленим, принаймні на кінчиках, це означає, що орхідея ще має життя і сили для відновлення.

Популярні новини зараз

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

На кілька днів потрібно закрити посуд прозорим ковпаком, пакетом або плівкою, спорудивши таким чином невелику тепличку.

Поставити у тепле місце, берегти від прямих сонячних променів. Здійснювати регулярні провітрювання теплички, не допускати накопичення зайвого конденсату. Як додатковий захід підтримки життєдіяльності орхідеї протирати листя розчином бурштинової кислоти.

Після такої реанімації у рослини має з'являтися нове коріння приблизно на 2-3 сантиметри (зазвичай за кілька тижнів). Тоді й можна буде його пересадити. Дуже важливо спостерігати його зростання в цей час, але не відкриваючи пакет.

Якщо під час знаходження орхідеї в поліетиленовому пакеті ви помітите білі плями, це буде ознакою того, що ви зробили щось не так у процесі, оскільки з'явилися грибки.

Якщо нове коріння так і не з'явилося через деякий час, значить рослина поверненню не підлягає.

Читайте також:

Допоможе звичайний сік лимона: ось що потрібно зробити, щоб орхідея почала пишно цвісти

Це знак небесний: в Україні розпустилася найрідкісніша орхідея. Як виглядає це диво

Чому не цвіте орхідея: названі помилки, яких припускаються майже всі

Розпустить 30 бутонів: секрет догляду за орхідеєю дослідного садівника. Відео