В Україні цієї осені очікують підвищення цін на деякі продукти, що вплине на ціни на вершкове масло. Аналітики аналітичної платформи "Інфрагро" пов'язують підвищення цін зі збільшенням внутрішнього попиту на ринку.

Про це пише «today»

Незважаючи на збільшення виробництва вершкового масла цього року, експорт був вищим лише у першій половині року і, як очікується, знизиться до кінця року. Крім того, очікувані поставки вершкового масла до ЄС так і не розпочалися.

Очікується, що зростання цін на вершкове масло в Україні продовжиться до осені, і існує ймовірність того, що світові ціни на нафту також можуть зрости, що ще більше сприятиме підвищенню цін на українське вершкове масло.

Станом на 5 вересня 200 г вершкового масла "Селянське" жирністю 72,5% коштують у супермаркетах 69,91 гривень, а масло "Яготинське" за таку ж кількість коштує 63,91 гривень.

В осінньо-зимовий період очікується збільшення вартості різних продуктів харчування за рахунок витрат, пов'язаних із їх зберіганням та транспортуванням. Ця тенденція не обмежується молочними продуктами, але також включає овочі, яйця та м'ясо.

Популярні новини зараз

Таку смакоту точно вигадали боги: рецепт картоплі, запеченої з куркою, маринованою в кефірі

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Експерти зазначають, що українська молочна продукція стикається з труднощами при конкуренції із закордонними аналогами через такі фактори, як скорочення виробництва в Україні (що призводить до зростання цін на вітчизняну молочну продукцію), конкурентні ціни на імпортну продукцію, а також зниження купівельної спроможності населення. Отже, імпортне масло, молоко та сири все частіше зустрічаються на полицях супермаркетів, найчастіше за більш конкурентоспроможними цінами, ніж їхні вітчизняні аналоги.

Читайте також:

Читайте, що написано на упаковці: що мають бути у складі гарного котячого корму

Церковне свято 6 вересня: що заборонено робити у день пам'яті архангела Михаїла

Жінок попередили: кому треба стати на військовий облік вже цієї осені