Відео, на якому російського майора Юрія Томова та ще 15 росіян взято в полон Збройними силами України, дає уявлення про важливу операцію, яку проводять українські захисники.

Про це пише «obozrevatel»

8 серпня український спецназ провів секретну операцію на лівому березі річки Дніпро у районі села Козачі стани Херсона. Метою цієї операції було захоплення майора Юрія Томова та збір інформації про стратегію оборони. російських військ в окупованій частині Херсонської області.

Український спецназ переправився через річки Дніпро та Конка на невеликих човнах та вийшов на лівий берег. Аби відвернути увагу та прикрити свій маневр, українська артилерія розпочала обстріл лівого берега численними ракетами. Це створило хаос і збентеження серед російських військ.

ЗСУ беруть у полон окупантів: скрін з відео

Українські спецназівці використали захоплене російське обладнання зв'язку або мобільні телефони, щоб зв'язатися з майором Томовим та його групою. Під виглядом російських військових, які звернулися по допомогу, Томов та його підлеглі потрапили в «українську пастку».

Популярні новини зараз

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Після затримання майора Томова допитали в Україні. Під час допиту він ділився секретною інформацією та надавав допомогу Збройним силам України у різних бойових завданнях. Повідомляється, що Томов висловив низьку оцінку підготовки та морального духу свого підрозділу та згадав про наявність у його батальйоні відмовників (солдат, які не бажають воювати).

Майор Томов також повідомив, що місцеве населення на окупованих територіях негативно ставилося до російських окупантів, з невеликими контактами та рідкісними сутичками. Він визнав, що усвідомив цю думку під час свого перебування у регіоні.

Захоплення майора Томова та його групи стало добре проведеною операцією українського спецназу, спрямованої на збирання цінної розвідувальної інформації та зрив військової діяльності Росії у регіоні.

Читайте також:

Вертикально, горизонтально та ніяких пакетів: як потрібно зберігати літню гуму на дисках та без дисків

Як швидко дізнатися, що молоко було розбавлене водою: прості хитрощі

На вас чекає великий успіх і дуже щасливий місяць: названо 4 знаки Зодіаку, яким пощастить у вересні