Щоб здоров'ю домашнього кота нічого не загрожував, потрібно чітко визначитися, яким кормом його годувати. Важливо, щоб тварина отримувала у потрібній кількості мінерали, білки, жири та вуглеводи. Адже цього неможливо досягти при самостійному приготуванні їжі для тварин. Тому найкращим буде рішення про вибір для вихованця відповідного готового корму.

Асортимент кормів на ринку зоотоварів зараз настільки величезний, що часом дуже складно вирішити – який корм краще.

При цьому важливо знати, що корми для котів діляться за класами (якість інгредієнтів та складу), форматами (сухий та вологий).

Так, є чотири класи корму: економ, преміум, супер преміум, holistic. Чим вищий клас – тим вища і його ціна. Цілком логічно, що вказати, який корм для кішок радять ветеринари, дуже просто - краще вибирати вищі класи, тому що в них є складові натурального походження і практично немає шкідливих для здоров'я добавок у складі.

Корми економ-класу виробляють із сировини невисокої якості, найчастіше це відходи виробництва продуктів харчування для людини. Основа таких кормів – низькокалорійний соєвий білок, тому якщо раціон кішки складається з економ-кормів, їй потрібно регулярно давати мінеральні та вітамінні добавки.

Корм преміум-класу – гідна заміна натурального харчування. До нього входять усі необхідні для кішок корисні речовини: зернові культури, соя, м'ясні субпродукти, рослинні білки. Не обійшлося без консервантів, хімічних барвників та підсилювачів запаху, які привернуть увагу вихованця.

Популярні новини зараз

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

У кормах класу супер преміум використовуються інгредієнти найвищої якості. Вони мінімальна кількість рослинних інгредієнтів і немає зайвих компонентів.

У кормах класу холіст дуже низький вміст зернових культур, високий відсоток білка тваринного походження, а найголовніше - немає субпродуктів, шкідливих консервантів, барвників та інших добавок.

Що ж до відмінності між сухим кормом і консервами – вміст вологи. Так, у консервах вологи 70-80%, у сухому кормі – максимум 10%, тому важливо стежити, щоб кіт випивав достатню кількість рідини для уникнення проблем із його сечостатевою системою.

Основні плюси сухого корму:

  • довго зберігаються;
  • годувати улюбленців ними дуже легко, просто визначивши необхідну порцію;
  • містять багато поживних речовин, а виробників дуже багато;
  • коти очищають зуби під час харчування такими кормами.

Консервований корм краще засвоюється і містить багато солей. Та й асортимент консервів більший і різноманітніший – вони можуть бути в соусі та желе, у вигляді паштетів та рулетів.

Консерви найкраще підійдуть тваринам, у яких проблеми із зубами, або вони не можуть нормально їсти сухий корм, наприклад, кошенятам або кішкам похилого віку.

Читайте також:

Він мав на увазі тварин? Шойгу насмішив розповідями про те, як він розбив усі "Леопарди" в Україні

Такого ще не було: еколог розповіла, як після підриву Каховської ГЕС почнуть зникати тварини, птахи та комахи

Просто фантастика: у Чорнобилі сфотографували рідкісних тварин із Червоної книги