З різних часів була дуже цікава традиція, пов'язана зі стрижкою дітей. Виявляється, вибір дня тижня для цього обряду не лише має естетичну значущість, а й пов'язаний із повір'ями та уявленнями про долю.

Докладніше про те, які дні є ідеальними для стрижки вашої дитини, читайте у нашому матеріалі.

Понеділок
Перший день тижня вважався ідеальним для стрижки, особливо, якщо ваше маля постійно хворіє. Волосся, відрізане в понеділок, вважалося способом позбавлення від хвороб та зміцнення здоров'я. Відрізані пасма слід спалювати, щоб символічно "спалити" хворобу і запобігти її поверненню.

Вівторок
Вівторок був обраний день для стрижки з метою подолання проблем зі сном. Передбачалося, що стрижка цього дня виконана перукарем протилежної статі, допоможе дитині покращити якість сну та позбутися нічних занепокоєнь.

Середа
Вибирали для стрижки, якщо ваша дитина виявляла часті прояви примхливої ​​поведінки. Замість кардинальних змін зачіски рекомендувалося обмежитися підрівнюванням кінчиків волосся. Передбачалося, що така стрижка допоможе зняти напругу і зробить дитину спокійнішою.

Четвер
Якщо ваша дитина неслухняна і не слухає вас, то стрижка в четвер вважалася способом виправити цю поведінку. Укорочування волосся шибеникам допомагало змінити його характер і зробити його більш слухняним і поступливим.

Популярні новини зараз

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

П'ятниця
П'ятниця вважалася ідеальним днем ​​для нової зачіски у дівчаток. Зміна зачіски цього дня обіцяла принести не лише красу, а й додати чарівність та ніжність кожній дівчинці.

Субота
Субота була рекомендована для стрижки хлопчиків, оскільки вважався, що це надасть їм більше сили та хоробрості. Стрижка в суботу асоціювалася із мужністю та ставала символом сили для хлопчиків.

Неділя
У неділю, за переказами, не рекомендувалося стригти волосся дітям до трьох років. Існувала прикмета, що діти, яких стрижуть у неділю протягом перших трьох років життя, можуть принести нещастя. Тому стрижка в неділю вважалася несприятливою та не рекомендувалася.

Стрижка дітей мала велике значення у стародавніх повір'ях та традиціях. Хоча ці уявлення сьогодні вже не є поширеними, вони цікаві як свідчення культурної спадщини. У будь-якому випадку вибір дня для стрижки дитини - це індивідуальне рішення кожної сім'ї.

Читайте також:

Цим секретом діляться не всі: що потрібно зробити у день зарплати, щоб гроші завжди водилися

Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись

Українців попередили: у яких місцях тепер вручатимуть повістки