Білий наліт, який іноді може з'явитися на маринованих огірках або в розсолі, не обов'язково є пліснявою і зазвичай не становить небезпеки.
Ось кілька ключових моментів, що дозволяють відрізнити нешкідливий білий наліт від плісняви:
Біле покриття (не небезпечно):
Білий наліт часто є наслідком діяльності молочнокислих бактерій.
Молочнокислі бактерії загалом безпечні і навіть корисні для організму.
Цей наліт може з'явитися на поверхні маринованих огірків або розсолу.
Справжня прикраса: рецепт печива "Каштани" з маминого зошита
Зробіть цей манікюр вже у грудні: які кольори принесуть успіх із грошима
Олексій "Позитив" Завгородній зізнався про імена для дітей з Сахневич: "Я за двійнят..."
На упаковці написано неправильно: скільки рідкого порошку для прання потрібно насправді
Зазвичай вона має типовий запах ферментованого продукту.
Він покриває велику площу овочів і не утворює чітких плям, таких як цвіль.
Цвіль (потенційно небезпечна):
Цвіль на маринованих огірках утворюється плямами і може мати зелений відтінок.
Цвіль може мати неприємний запах.
Якщо ви виявили плісняву на будь-якій частині консервованого продукту, найкраще викинути весь вміст банки. Відрізати запліснявлу частину може бути недостатньо, оскільки пліснява може виділяти токсини, які поширюються по всій їжі.
Підсумовуючи, якщо ви зіткнулися з білим нальотом на маринованих огірках або в розсолі, швидше за все, це результат діяльності молочнокислих бактерій, а не цвілі. Однак якщо ви бачите виразні плями із зеленим відтінком, неприємним запахом або іншими ознаками плісняви, краще проявити обережність і утриматися від вживання продукту. Зацвіла їжа потенційно може бути шкідливою, тому її безпечніше викинути.
Читайте також:
Ви дуже ризикуєте: чому не можна їсти пророслу картоплю і чим вона небезпечна
Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись