Громадяни України, які залишили країну через початок повномасштабної війни і тепер планують повернутися додому, мають змогу отримати гуманітарну та фінансову допомогу. Ця допомога адресована особам, які до від'їзду працювали у громадській, освітній та культурній сферах.

Про це пише «napensii»

Громадська організація «Інша освіта» запустила стипендіальну програму «Vidnova Fellowship Ukraine» для надання фінансової підтримки українцям. Програма пропонує фінансову допомогу у розмірі 18 тисяч гривень, яка сплачуватиметься протягом трьох місяців. Додаткові 10 тисяч гривень, також надані організацією, можна використовувати для облаштування робочих місць, отримання наставництва чи навчання.

Ця ініціатива орієнтована на педагогів, діячів культури, активістів, соціальних підприємців та фахівців у різних галузях, які:

Залишили Україну після 24 лютого 2022 року, але планують повернутися протягом наступних трьох місяців і потребують підтримки, щоб відновити свою професійну діяльність.

Залишили Україну після 24 лютого 2022 року, але повернулися до країни протягом останніх трьох місяців і мають намір відновити свою професійну діяльність.

Популярні новини зараз

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Програма віддає пріоритет особам, які працюють у таких секторах, як культура та мистецтво, неформальна освіта, громадський активізм, екологія та захист довкілля, незалежні ЗМІ, повоєнне відновлення суспільства, соціальні інновації, соціальне підприємництво та захист прав людини.

Участь у програмі передбачає заповнення форми заявки на сайті програми. Зацікавлені особи можуть подати свої заявки до 29 вересня 2023 року. Після закінчення періоду подання заявок організатори розглянуть заявки та зв'яжуться з особами, які мають право на участь.

Ця ініціатива спрямована на підтримку людей, які хочуть повернутися в Україну і зробити свій внесок у свою професійну сферу, незважаючи на складні обставини, що виникли внаслідок конфлікту і переміщення, що триває.

Читайте також:

Такими ласощами не захочеться ділитися: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром

Ось він - справжній напій богів: рецепт неймовірного лікеру з кизилу

Вона навіть ніколи не стояла на обліку: в Україні знайшли ідеальний ВАЗ-2106 у заводському стані