Отруйні кімнатні рослини можуть становити небезпеку для здоров'я дітей та свійських тварин. Щоб забезпечити безпеку свого будинку, важливо знати, які рослини слід уникати.

Докладніше про те, які квіти в жодному разі не можна тримати вдома читайте у нашому матеріалі.

Ось деякі з найпоширеніших отруйних кімнатних рослин:

  • Олеандр. Листя та квіти олеандру містять токсичні алкалоїди, які можуть викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, включаючи серцеву недостатність, судоми та смерть.
  • Діффенбахія. Сік та листя диффенбахії містять кристали оксалату кальцію, які можуть викликати подразнення шкіри та слизових оболонок, а також набряк та утруднення дихання.
  • Азалія. Листя і квіти азалії містять глікозиди, які можуть викликати нудоту, блювання, діарею, прискорене серцебиття та аритмію.
  • Цикламен. Коріння, листя та квіти цикламену містять сапоніни, які можуть викликати подразнення шкіри та слизових оболонок, а також проблеми із травленням.
  • Антуріум. Сік та листя антуріуму містять кристали оксалату кальцію, які можуть викликати подразнення шкіри та слизових оболонок, а також набряк та утруднення дихання.

При поводженні з отруйними кімнатними рослинами слід бути обережними. Якщо ви маєте справу з однією з цих рослин, рекомендується носити рукавички та уникати контакту зі шкірою та слизовими оболонками. Якщо сік рослини потрапив у вічі чи рот, негайно промийте уражену ділянку водою.

Якщо у вас є діти або домашні тварини, рекомендується виключити отруйні кімнатні рослини з вашого будинку або помістити їх у недоступне для них місце.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Ці прості рослини допоможуть позбутися мух на дачі та в селі.

Обов'язково позбавтеся їх: ось які рослини притягують шкідників у сад і город

Допоможе звичайна вівсянка: як змусити кімнатні рослини пишно цвісти та рости