Харчова міль може оселитися навіть на ідеально чистій та продезінфікованій кухні.
Всі знають, що харчова міль швидко розмножується в продуктах харчування і робить їх непридатними для споживання. Найчастіше харчова міль з'являється у наших квартирах із зараженими продуктами (крупою, сухофруктами, цукром). Ще в магазині або на складі комаха проникає в упаковку через дрібні дірочки і відразу починає відкладати яйця. Вони крихітні, тому людина не побачить їх під час покупки.
Що ж до людини, то харчова міль не кусається і не переносить небезпечні інфекції, а отже шкоди не завдає. Але всі продукти будуть зіпсовані, і їх потрібно буде викинути.
Таким чином, якщо відразу не вирішити, як позбутися харчової молі на кухні, вона почне літати по приміщенню і зможе потрапити в тарілку з вечерею.
Отже, єдиний реальний спосіб позбутися зараження харчовою міллю - видалити всі заражені продукти з кухні та з комори. Більше того, експерти рекомендують викидати продукти у відро для сміття на відкритому повітрі, щоб метелики не проникли в будинок знову. А найкраще заражені продукти спалити.
Після того, як заражені продукти будуть викинуті, потрібно провести додаткове прибирання, наприклад, господарським милом. Для цього потрібно додати в 1 л води жменю наструганого брусочка і вимити всі поверхні.
Як кішка із собакою: знаки Зодіаку, які не зможуть побудувати гармонійні стосунки
На упаковці написано неправильно: скільки рідкого порошку для прання потрібно насправді
Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
Народні засоби від харчової молі
Добре відлякують шкідника народні засоби:
-
Часник. Покладіть у банку з крупами 2–3 зубчики очищеного часнику;
-
Оцет. Зробіть концентрований оцтовий розчин, протріть стінки та полиці кухонного гарнітура;
-
Лаванда , лавровий лист, тютюн та кірки від цитрусових . Вони випромінюють сильний запах, який міль не виносить.
До речі, щоб не доводилося постійно виводити міль із кухонних шаф, намагайтеся купувати продукти в невеликих упаковках, щоб вони не лежали в шафах довше 3-4 місяців. Якщо ви рідко користуєтесь крупами, зберігайте їх у холодильнику.
Читайте також:
Навіть у туалеті чистіше: названо 5 найбрудніших місць на кухні, про які не всі знають
Навіть якщо дуже хочеться, краще не ризикувати: кому не можна їсти диню