Сьогодні, 31 серпня, 554-й день повномасштабного військового вторгнення Росії до України. І якщо у Росії дружини мобілізованих постійно скаржаться на проблеми з виплатами, то в Україні уряд робить усе, щоб стимулювати бійців усіма можливими способами виграти цю війну.

Так, в Україні військовим замість 30 тисяч виплат у тилу запровадили нові види доплат. Так, 11 серпня набула чинності постанова Кабміну №836 від 09.08.2023, яка вносить зміни до постанови щодо питань деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового та начальницького складу, поліцейським та їхнім сім'ям під час дії військового стану.

Прем'єр-міністр Денис Шмігаль якось пообіцяв, що доплати під час війни отримуватимуть усі, хто залучений до захисту України, і, схоже, дотримався слова. На його думку, зараз необхідно робити все можливе, щоб кожен, хто захищає рідну землю від російських окупантів, відчував підтримку і допомогу держави.

Отже, згідно з Постановою Кабміну №836, на премію у розмірі 50 000 гривень можуть розраховувати:

  • керівний склад НАБУ;
  • працівники ДСНС;
  • поліцейські, які здійснюють оборонну діяльність або виконують спеціальні завдання у зоні бойових дій або на прифронтовій території.

Збільшені виплати передбачені для службовців, які здійснюють найбільш небезпечну для життя та здоров'я діяльність, зокрема виконують бойові завдання, які вони одержують від командування.

Також залишаються доплати у 30 тисяч та 100 тисяч гривень. Щоправда, коло одержувачів доплати у 30 тис. дещо змінили. Окрім військових, які виконують спеціальні завдання щодо захисту країни, однак не беруть участь у боях на лінії зіткнення, право на такі доплати також отримали:

Популярні новини зараз

Вам потрібно 4 інгредієнти та 25 хвилин: найшвидший рецепт яблучного варення на зиму

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще
  • службовці ДСНС;
  • працівники Національної поліції;
  • працівники НАБУ.

При цьому доплату в 100 тис. грн, як і раніше, отримують військовослужбовці, які беруть участь безпосередньо в боях на лінії зіткнення з ворогом.

Читайте також:

Можете пишатися, якщо ви у списку: які прізвища походять із Київської Русі

З роботою будуть великі проблеми: на кого з українців чекають проблеми при працевлаштуванні. Роз'яснення

Комусь із українських жінок потрібно стати на військовий облік вже з 1 жовтня

А хтось про це й не знав: які додаткові пільги належать учасникам бойових дій та їхнім сім'ям