Генштаб Збройних сил України прозвітував, що 24 серпня на фронті відбулося 35 бойових зіткнень. Українські захисники продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, де закріплюються на досягнутих рубежах і здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Особливої уваги заслуговує зміна зони впливу россіян у районі села Роботине Пологівського району Запорізької області. Ще б пак, один із відомих "воєнкорів" Росії вже заявив, що це критичний момент на полі бою.

Відповідні дані американський Інститут вивчення війни (ISW) вніс до звіту за 24 серпня. Аналітики підкреслили, що українські воїни ще більше розширили прорив оборонних ліній ЗС РФ у західній частині Запорізької області.

ISW звернув увагу на кадри, опубліковані 24 серпня, на яких можна визначити геолокацію. На них видно, що захисники України просунулися далі до російських оборонних рубежів на захід від Вербового (18 км на південний схід від міста Оріхів) і на південь від Роботиного (10 км на південь від Оріхова).

При цьому деякі блогери країни-агресора стверджують, що окупанти зберігають обмежені позиції в південній частині Роботиного і що бойові дії продовжуються на схід від населеного пункту.

Один із ворожих "військоров" вважає, що окупантам необхідно утримувати свої позиції як мінімум ще півтора місяці, щоб спробувати досягти успіхів на іншій ділянці лінії фронту та спробувати змінити ситуацію на полі бою на користь РФ.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Якщо відкрили банку - вже не зупинитесь: рецепт помідорів на зиму по-італійськи

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Показати ще

Повний крах Росії: економіст назвав рік, коли Путін почне відбирати гроші у населення

Кримського мосту вже не буде, але з'являться автобани та європейські аеропорти: яким буде Крим після деокупації

Пастка у вигляді ящика з вином: екс-офіцер розвідки розповів про те, як міг упасти літак із Пригожиним