На вересень українські пенсіонери не побачать підвищення пенсій за рахунок індексації. Кабмін не планує індексацію пенсій до кінця 2023 року, крім окремих категорій пенсіонерів, яким протягом року виповниться 70, 75 або 80 років. Пенсіонерам цих вікових груп надаватимуть надбавки за віком.

Про це пише «apostrophe»

Пенсіонери 80 років і більше продовжать отримувати доплату до пенсії у розмірі 570 гривень. Пенсіонери віком 75-80 років отримують доплату у розмірі 456 гривень, а люди віком 70-75 років – 300 гривень.

Вартість життя на 2023 рік залишиться замороженою через конфлікт, що триває. Мінімальна пенсія, яка на початку року становила 2093 гривні, залишиться незмінною протягом 2023 року.

Українські пенсіонери, які мешкають у прифронтових зонах, у вересні отримають додаткові виплати від Організації Об'єднаних Націй (ООН). Щоб мати право на цю допомогу, пенсіонери мають відповідати таким критеріям:

Бути вимушеними переселенцями, які у районах активних чи можливих бойових дій.

Популярні новини зараз

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Отримувати пенсійну виплату менше ніж 3000 грн на місяць.

Не отримували додаткової грошової допомоги від міжнародних організацій з 1 березня 2023 року.

Пенсіонери, які відповідають цим критеріям можуть подати заявку на допомогу через інформаційну платформу edopomoga.gov.ua. Сума додаткової грошової допомоги визначається як різниця між 3000 гривень та пенсійною виплатою, але не може бути меншою за 100 гривень. Наприклад, якщо пенсіонер отримує пенсію у розмірі 2400 гривень, він отримає додатково 600 гривень у вигляді допомоги.

Таким чином, індексація пенсій українських пенсіонерів у вересні не очікується, але вікові надбавки для певних вікових груп та додаткова грошова допомога від ООН доступні особам, які мають на це право.

Читайте також:

Про це мріють у кожному селі: українець показав, як виглядає тюнінгований ЗІЛ радянських часів.

Тільки приготували, а тарілка вже порожня: рецепт салату "Краби в шубі" з рисом, яйцями та сиром

До полону слав "привіти" Зеленському, а в полоні почав скиглити, що йому всього 19 років: відео з російським солдатом облетіло інтернет