Повідомляється, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган планує відвідати президента Росії Володимира Путіна, щоб обговорити ситуацію у Чорному морі. Аналітик з нафтогазової галузі Михайло Крутіхін вважає, що Ердоган має виконати важливе завдання під час цього візиту.

Про це пише «unian»

Ескалація напруженості у Чорному морі, особливо між Україною та Росією, викликала занепокоєння серед різних країн, включаючи Туреччину. Загрози судноплавству, входу в порти та напади на українські та російські порти викликали побоювання щодо потенційних збоїв у торгівлі та транспортуванні в регіоні.

На думку Крутіхіна, послання Ердогана Путіну, швидше за все, буде закликом покласти край бойовим діям та напруженості у Чорному морі. Він підкреслює значення Чорного моря як найважливішого водного шляху для торгівлі та транспорту. Аналітик підкреслює, що утруднення руху танкерів у Чорному морі може мати далекосяжні наслідки, що виходять за межі регіональних конфліктів.

«І в Ердогана послання – треба з цим зав'язувати… Чому? По-перше, через той же Новоросійськ на експорт йде нафта, яку в Казахстані видобувають китайські компанії, італійські, американські компанії, європейці. Це не тільки казахстанська нафта йти трубою…, а потім експортується через Новоросійськ», - заявив фахівець.

Крутіхін припускає, що роль Ердогана у донесенні цього послання підтримується різними зацікавленими сторонами, починаючи з Китаю і закінчуючи західними країнами. Мета полягає в тому, щоб донести до Путіна, що інтереси Чорного моря торкаються не лише Росії, а й важливих глобальних гравців. Експерт наголошує, що значення Чорного моря виходить за межі територіальних суперечок та охоплює міжнародні економічні інтереси.

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Вам потрібно 4 інгредієнти та 25 хвилин: найшвидший рецепт яблучного варення на зиму

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Показати ще

Читайте також:

Не дивуйтеся, коли побачите ці сигнали: у Києві поставили нові дуже цікаві світлофори

Так тут будь-хто зволить: Укрзалізниця включає опалення в поїздах, коли за вікном +35

Він побудував "Ноєв ковчег": у мережі показали яхту Путіна, на якій він сподівається врятуватися від арешту