У мережі з'явилися супутникові знімки, надані компанією PlanetLab, на яких зображено аеродром Сольці в Новгородській області Росії. На знімках видно наслідки атаки безпілотника, що призвела до пожежі та знищення російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3 19 серпня.

Про це пише «apostrophe»

Представлені два супутникові знімки: на першому, зробленому 16 серпня до атаки, видно російські Ту-22М3. Бомбардувальники 22М3 на аеродромі. Навпаки, на знімках від 21 серпня видно видимі пошкодження від пожежі в тому місці, де раніше знаходився один із літаків. Крім того, з того часу всі літаки були прибрані з аеродрому.

Примітно, що перший політ стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 здійснив 20 червня 1977, а серійне виробництво почалося в 1978, а в 1993 було випущено 268 літаків Ту-22М3. Загалом на Казанському авіаційному заводі було виготовлено 268 літаків Ту-22М3. Основне озброєння бомбардувальника включає протикорабельну гіперзвукову крилату ракету Х-22Н з легкою осколково-фугасною кумулятивною бойовою частиною, а також ракету Х-22ПСІ з мегатонною ядерною бойовою частиною з дальністю пуску близько 500 км. Більше того, літак здатний нести бомби та за один політ покривати площу, еквівалентну 35 футбольним полям. Росія розмістила бомбардувальники Ту-22М3 на різних театрах воєнних дій, таких як Сирія, Афганістан, Чечня, Грузія, а зараз перебуває у конфлікті з Україною.

Доречно зазначити, що після розпаду СРСР Україна придбала 22 літаки Ту-22М2 та 60 літаків Ту-22М3. Пізніше 19 з них повернули до Росії, чотири залишені для музейних експонатів, а інші списані.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Поки Польща хоче скасувати виплати біженцям, українка їх Харкова врятувала поляку життя, історія доброго серця

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Останні дні Кримського мосту: відомий льотчик-інструктор розповів, що скоро станеться

Вони мають один маленький секрет: як у Фінляндії маринують хрусткі огірочки на зиму. Це чудово

Давайте разом притиснемо їх до стінки: в Україні відкриється головний сайт, де можна поскаржитися на хабарників