Ні для кого не секрет, що останніми місяцями в окупованому Криму все частіше трапляються всілякі вибухи. Найчастіше це стосується ударів по російському флоту, іноді ракетних або дронових атак півостровом або Кримським мостом. До того ж мешканці півострова починають звикати до відключення світла.

Так стало відомо, що 21 серпня 2023 року під Сімферополем на ялтинському напрямку аварійно відключилася високовольтна лінія електропередачі. НП сталася у Сімферопольському районі між селами Доброе та Перевальне. Мешканці залишилися без світла.

"21 серпня 2023 року, о 10:05, сталося технологічне порушення на лінії 110 кВ Аянська – Добре, внаслідок чого було частково знеструмлено абонентів у Сімферопольському районі та міському окрузі Алушта", – сказано в повідомленні російського підприємства "Крименерго".

При цьому про кількість відключених абонентів та населених пунктів не повідомляється.

Радник так званого "голови Криму" Олег Крючков у своєму телеграм-каналі заявляв, що попередній термін ліквідації аварії - дві години, проте увечері 21 серпня його ще не було.

Популярні новини зараз

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Російська прокуратура в Криму організувала перевірку щодо цього інциденту.

Додамо, що місцеві Telegram-канали повідомляли, що світло також зникло в Алушті. Там стоять тролейбуси, не працюють світлофори, у магазинах нічого не продають та не приймають оплату, також немає інтернету.

Зазначимо, що 19 серпня без світла залишилося південне узбережжя Криму. Влада півострова заявила, що " о 10:36 через дії сторонньої організації було пошкоджено лінію 110 кВ Аянська-Алушта".

"Всі абоненти після "аварії" забезпечені електрикою за резервними схемами. Щоб уникнути пошкодження обладнання, було введено графік тимчасового обмеження електрики на Південнобережжі", - заявляли тоді у прес-службі ДУП РК "Крименерго" .

Крім того, на всій території Криму відключилася електрика 28 липня 2023 близько 14:00.

"У Сімферополі електрики взагалі немає, не працюють світлофори і так далі", - заявили тоді журналістам у прес-службі уряду Криму одразу після того, як стало відомо про відключення.

Як виявилося, причиною відключення електрики стала аварія в Краснодарському краї. За даними кримського Міненерго, причиною аварійного відключення ЛЕП стала висока, близько 39 градусів за Цельсієм, температура повітря на Кубані; через це у Тамані (Краснодарський край) спрацювала протиаварійна автоматика.

Читайте також:

Будьте готові: в Україні з'явиться новий вид дуже серйозної поліції у військовій формі

У Кремлі починається переворот: спецслужби Росії вже висунули Путіну ультиматум

Зеленський назвав озброєння, яких дуже бояться росіяни