В Україні з весни 2023 року порядок денний на військову службу можна оформити не лише за місцем прописки, а й за фактичним місцем проживання. Цю зміну внесено відповідно до постанови Кабінету Міністрів № 318 від 7 квітня. Метою цієї зміни є надання можливості призову військовозобов'язаним, навіть якщо вони проживають в іншому місті чи районі від місця їх проживання.

Про це пише «obozrevatel»

Якщо військовозобов'язаний проживає в регіоні, відмінному від його місця перебування, і він не зареєстрований у цьому новому регіоні, йому може бути вручено повістку за фактичним місцем проживання. Це також може застосовуватися, якщо людина перебуває у відрядженні. У разі відрядження фізична особа зобов'язана протягом семи днів повідомити Територіальний центр проходження обов'язкової військової служби (ТЦК) про своє відрядження. Якщо людина перебуває у відрядженні понад сім днів, їй необхідно повідомити військкомат.

У подорожі важливо мати при собі документ військового обліку, такий як військовий квиток, приписне свідоцтво або тимчасове посвідчення із зазначенням місця приписки. Якщо людину зупиняють на блокпосту під час щоденної поїздки і їй вручають повістку, їй слід пояснити, що вона перебуває у відрядженні тимчасово, і повідомить про це ТЦК, як тільки повернеться. За наявності військового квитка з печаткою та відміткою про постановку на облік у військкоматі повторну повістку вручати не слід.

Щоб уникнути видачі кількох повісток і можливої ​​плутанини, громадянам рекомендується реєструватися за фактичним місцем перебування чи проживання, якщо вони планують перебувати там тривалий час. Це допоможе забезпечити належний зв'язок між окремими особами та відповідною військовою владою.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Осіннє рівнодення 22 вересня: що заборонено робити сьогодні, а що потрібно обов'язково, щоб змінити своє життя

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Показати ще

Звільнення всіх обласних військкомів: Зеленський розповів про нововведення у роботі ТЦК

Ніжно, ситно і божественно: рецепт човників з кабачків з куркою, сиром та кукурудзою

Всі подумають, що ви замовили це з ресторану: рецепт "ледачих" хачапурі з сиром та яйцями на сковороді