Сполучені Штати Америки видали дозвіл на постачання Україні винищувачів F-16 від Данії та Нідерландів за умови, що українські пілоти успішно пройдуть відповідну підготовку.

Докладніше про це інформує Reuters.

Також Америка обіцяє прискорити процес схвалення всіх необхідних запитів від третіх сторін для передачі Україні винищувачів F-16.

Данія та Нідерланди, які очолюють навчальну коаліцію, звернулися до Сполучених Штатів із проханням надати потрібні гарантії. За інформацією джерел, Державний секретар Антоні Блінкен особисто надіслав листи своїм колегам із Данії та Нідерландів, підтверджуючи, що запити на розгляд з метою надання підтримки.

Блінкен наголосив, що схвалення запитів від третіх осіб дозволить Україні повністю використати нові можливості, надані на постачання винищувачів F-16. Це дає Україні можливість зміцнити свої оборонні можливості та приборкати будь-які загрози з боку Російської Федерації.

Постачання F-16 матиме важливе значення для України військово-стратегічно, а також буде демонстрацією підтримки з боку Сполучених Штатів. Винищувачі F-16 є передовими повітряними силами із потужними бойовими можливостями, які значно посилять українські військові сили.

Популярні новини зараз

Осіннє рівнодення 22 вересня: що заборонено робити сьогодні, а що потрібно обов'язково, щоб змінити своє життя

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Таку смакоту точно вигадали боги: рецепт картоплі, запеченої з куркою, маринованою в кефірі

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Показати ще

Цей крок від США підкреслює їхню відданість безпеці та союзницьким відносинам з Україною. Він також надсилає ясне повідомлення про небажаність будь-яких агресивних дій у регіоні та наголошує на готовності США підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України.

Передбачається, що передача винищувачів F-16 відбудеться після проходження необхідної підготовки українськими пілотами. Це відкриває новий розділ співробітництва та сприяння у сфері безпеки між США та Україною, що сприяє зміцненню обороноздатності України та підтримці миру в регіоні.

Читайте також:

Це вже точно знак: Лукашенко приїхав до комбайнерів у полі, де йому поставили чашку для покійників

Лукашенко розповів, як Путін просив його про допомогу, називаючи Сашком

Щось починається: приватний літак Лукашенка терміново залишив Білорусь