У Вінницькій області використовують унікальну техніку створення яблук з особливими візерунками та написами. Ці яблука вирощують шляхом нанесення трафаретів або наклейок на фрукти на певній стадії дозрівання. В результаті виходять яблука з чіткими візерунками чи написами на шкірці.

Про це пише «rubryka»

Процес включає ручне наклеювання на яблука різних форм і малюнків наклейок, коли вони досягають певного розміру і починають червоніти, що вказує на їх стиглість. Наклейки акуратно накладаються на плід, і в міру дозрівання яблук шкірка, покрита наклейкою, залишається незабарвленою, створюючи потрібний малюнок або напис.

Яблука з українською символікою

Ідея створення візерункових яблук зародилася близько п'яти років тому у фермерському господарстві «Мартинівське поле», яке належить оздоровчому комплексу «Гостевія» у Вінниці. Спочатку шаблони включали прості смайли. Пізніше, на ознаменування 30-річчя незалежності України, до яблук додали тризубці (державний герб України). Наразі практика розширилася за рахунок включення більш складних конструкцій, таких як «ЗСУ» (скорочення від Збройних Сил України) та «Ф-16».

Яблука з українською символікою

Популярні новини зараз

45-річна Маша Єфросиніна показала, як може виглядати жінка: плоский живіт та обличчя, як у 25

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Показати ще

Яблука з візерунками та написами використовуються для різних цілей, у тому числі для благодійних акцій, розпродажів та частування відвідувачів. Цей інноваційний підхід не лише надає яблукам творчого відтінку, а й служить способом взаємодії із спільнотою та підвищення обізнаності про важливі теми.

Читайте також:

Коли їх продають - одразу хрестяться: список найпроблемніших машин віком до 20 років

Від цього смаку паморочиться голова: рецепт свинячої шкірки, відрізаної від сала, в соєвому соусі

Таке буває тільки в кіно: чоловік купив 15 лотерейних квитків і всі 15 опинилися з джекпотами