Цієї осені 2023 року російські авіакомпанії потенційно можуть зіткнутися з проблемами в процесі виконання міжнародних рейсів. Це скрутне становище виникає після відключення Росії від телекомунікаційних каналів, які перебувають у віданні Societe Internationale de Telecommunication Aeronautiques (SITA), відомої швейцарської компанії, що надає послуги сектору цивільної авіації.

Як повідомляє «censor» з посиланням на інформацію з трьох джерел у російських та зарубіжних авіакомпаніях, наслідки такого поділу можуть бути значними.

Канал SITA, який найчастіше називають авіаційним еквівалентом міжбанківської системи SWIFT, є важливим інструментом для глобальної цивільної авіації. Він є основним засобом обміну важливою інформацією між авіакомпаніями та аеропортами. Ця технологія використовується більш ніж 2500 клієнтами у 200 країнах та задіяна у 90% усіх міжнародних рейсів.

Одне з джерел наголосило, що заплановане на кінець вересня відключення особливим чином вплине на російських перевізників. У цих перевізників більше не буде можливості передавати важливі дані про рейси, пасажирів та багаж в інформаційні системи міжнародних аеропортів через шлюзи SITA.

І навпаки, іноземні авіакомпанії також зіткнуться з перебоями, оскільки будуть позбавлені звичних їм засобів обміну даними з інформаційними системами російських аеропортів.

У відповідь на ці потенційні проблеми Міністерство транспорту Росії визнало проблему та висловило намір створити механізми для обміну інформацією між російськими та міжнародними мережами. Міністерство також має намір створити альтернативні канали зв'язку для транспортних цілей.

Популярні новини зараз

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Рішення SITA згорнути свою діяльність у Росії пов'язане з масштабним військовим вторгненням в Україну. Примітно, що значну частину послуг SITA вже було припинено в країні протягом 2022 року.

Читайте також:

Їх можна з'їсти 5 штук поспіль: рецепт котлет з гречки та баклажанів

Українцям пояснили, чому повітряні тривоги почали звучати так часто

Такої смакоти на зиму ви ще не готували: рецепт маринованих помідорів у яблучному соку. Це щось