Гаррі Каспаров, видатний лідер російської опозиції і колишній чемпіон світу з шахів, нещодавно обговорював можливість відторгнення деяких територій від Росії в майбутньому, але тільки після перемоги України в конфлікті між двома країнами.

Про це пише «rbc»

Каспаров наголосив, що побоювання з приводу краху Росії є важливим фактором для деяких офіційних осіб США та Європи, викликаним побоюваннями щодо піднесення Китаю та потенційного ядерного хаосу в розділеній Росії. Він вважає, що потенційний крах Росії залежить від перемоги України у конфлікті та падіння режиму на чолі з Володимиром Путіним.

За словами Каспарова, закінчення війни вимагає тріумфу України, оскільки війна не може закінчитися, допоки Путін залишається при владі. Він вважає, що режим Путіна втратить легітимність після перемоги України, що врешті-решт призведе до його падіння.

Каспаров також обговорив можливість того, що деякі регіони у складі Росії, такі як Татарстан чи Чечня, добиватимуться незалежності у майбутньому. Він припустив, що подолання страху перед скороченням Росії необхідне, і, хоча він не прихильник повного краху, він бачить сценарій, за якого певні регіони можуть прагнути незалежності, подібно до Татарстану, Башкортостану, Чечні та інших.

Основна увага, за словами Каспарова, має бути зосереджена на припиненні конфлікту. Він вважає, що Путін продовжуватиме боротися до кінця, тому досягнення резолюції має вирішальне значення.

Популярні новини зараз

Чорнобривців насіяла мати: як ці прості квіти зможуть врятувати ваш город

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Важливо відзначити, що в той час як деякі українські офіційні особи, такі як Кирило Буданов (глава Головного розвідувального управління Міністерства оборони) та Олексій Рєзніков (міністр оборони України) висловлюють оптимізм щодо потенційної перемоги України у конфлікті, перспективи Заходу, як і в генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга часто займають більш обережну позицію, виступаючи за постійну підтримку України з огляду на складність і тривалість ситуації.

Читайте також:

Всі будуть просити, щоб ви розкрили секрет: рецепт кульок з баклажанів з яйцем, сиром та помідором

Іменини 17 серпня: привітайте цих людей із Днем ангела. Список чоловічих та жіночих імен

Сміливо йдемо на город: названі сприятливі дні для збирання картоплі у серпні. Календар