Під тиском повномасштабного російського вторгнення в Україну молоді російські родини цього року зіткнулися зі скороченням споживання харчових продуктів, але одночасно збільшили витрати на них.

Детальніше про складну економічну ситуацію в Росії, яка всупереч проблемам з економікою продовжує витрачати шалені гроші на війну, інформує УНІАН.

Згідно зі звітом Росстату, скорочення в основних категоріях харчових продуктів становило від 8% до 22% порівняно з 2021 роком, тоді як загальні витрати на продукти збільшились на 29,3%.

З погляду харчового складу, молоді сім'ї найбільше значно скоротили вживання вуглеводів (на 50 г, до середнього значення 271 г на день) і жирів (на 16,5 г, до 90,8 г). Кількість споживаного білка знизилося незначно – на 14 г, до 68,8 г на день. Усього загальна калорійність раціону стала нижчою на 393 кілокалорії, до 2186 ккал на день.

Найбільш значне скорочення було помічено у споживанні молока та молочних продуктів – на 22% порівняно з 2021 роком, що призвело до середнього значення 217,5 кг на особу на рік. Кількість уживаних фруктів, ягід, олії та інших жирів знизилася на 19% - до 62,8 кг та 7,8 кг відповідно.

Молоді сім'ї також скоротили споживання риби та рибних продуктів на 17% (до 17,5 кг), хліба на 15% (до 76 кг), цукру та кондитерських виробів на 14% (до 25,6 кг), яєць на 12% ( до 199 штук). Найменшим скороченням було зазначено у споживанні картоплі (мінус 8%, до 44,4 кг), а також овочів та баштанних (мінус 9%, до 85 кг).

Популярні новини зараз

45-річна Маша Єфросиніна показала, як може виглядати жінка: плоский живіт та обличчя, як у 25

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Показати ще

Молоді сім'ї не є єдиною групою населення, у якій 2022 року спостерігається скорочення споживання їжі. Також зменшили своє споживання неповні сім'ї.

Читайте також:

Від переляку вона тепер завжди посміхається: мешканка Москви розповіла на камеру про атаку дронів

Увімкнув хитрість: як син відомої депутатки під шумок виїхав з України і не повернувся назад

Росіяни на це не очікували: в Україні розробили безпілотник-невидимку. Що про нього відомо