Як повідомляють російські ЗМІ, заступника командувача об'єднаного угрупування російських військ в Україні Сергія Суровікіна було усунуто з посади і поміщено під неформальний «домашній арешт». Хоча офіційне розслідування щодо нього не ведеться, Суровікіну наказано залишатися у своїй квартирі та зберігати мовчання, «поки його не забудуть».

Про це пише «unian»

Незважаючи на відсутність офіційних подробиць, у повідомленнях передбачається, що усунення Суровікіна з посади пов'язане з заворушеннями, викликаними заколотом найманців із приватної військової компанії (ПВК), відомої як «Вагнер». Цей інцидент призвів до затримання та допиту багатьох високопосадовців, у тому числі Суровікіна, а також звільнення з посад 15 осіб.

Суровікін, якого іноді називають «генералом Армагеддоном» через його агресивну військову стратегію в попередніх конфліктах, таких як Чечня та Сирія, не з'являвся на публіці після повстання ПВК Вагнера. Ситуація загострилася після повідомлень про те, що він міг бути поінформований про плани лідера ПВК Євгена Пригожина.

Віктор Соболєв, колишній російський генерал-лейтенант, а нині депутат Держдуми, згадав, що Суровікін був усунений з посади командувача кремлівських сил в Україні.

Під час заколоту ПВК Вагнера Суровікін записав відеозвернення разом із генерал-лейтенантом Володимиром Алексєєвим, першим заступником начальника Головного управління Генштабу ЗС РФ. У своєму повідомленні вони закликали найманців Вагнера підкорятися наказам президента Росії. Обставини усунення Суровікіна з посади залишаються предметом спекуляцій з огляду на обмеженість доступної офіційної інформації.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Читайте також:

"Батьківщина-матір, Лавра чи Банкова": Жданов розповів, куди можуть полетіти ракети 24 серпня

Такий салат із баклажанів із "секретом" ви готуватимете щороку: рецепт на зиму

Тримайте це подалі від своїх дітей: названо продукт, що підвищує ризик онкології