Українські підприємці мають можливість отримати фінансову допомогу через програму грантів, що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини. Ця ініціатива, яка є частиною програми міжнародного співробітництва EU4Business, спрямована на підтримку малому бізнесу в Україні, що постраждав від різних проблем. Грантова програма складається із трьох хвиль фінансової допомоги.

Про це пише «rbc»

Гранти спеціально призначені для мікро-, малого та середнього бізнесу. Критерії прийнятності та цілі для кожної хвилі грантів різняться залежно від розміру бізнесу:

Для мікропідприємств із кількістю співробітників до 9: до 750 стипендій, кожна на суму не більше ніж 4000 євро.

Для малих підприємств з кількістю співробітників від 11 до 49: до 50 грантів, кожен на суму не більше ніж 10 000 євро.

Для малих та середніх підприємств із кількістю співробітників від 11 до 100: до 30 грантів, кожен на суму не більше 25 000 євро.

Популярні новини зараз

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Таку смакоту точно вигадали боги: рецепт картоплі, запеченої з куркою, маринованою в кефірі

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Гранти розподілятимуться через уповноважені банки, а саме Ощадбанк, Приватбанк та Банк Львів. Підприємці можуть використовувати ці кошти для відновлення своєї ділової активності, включаючи купівлю обладнання, придбання сировини, виплату заробітної плати, покриття орендної плати та покриття інших невідкладних ділових витрат.

Розподіл грантів буде поділено на три етапи залежно від регіонів України:

Перший етап, з 8 по 21 серпня 2023 року, буде орієнтований на бізнес із регіонів, що найбільше постраждали від війни, таких як Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Київ (крім Києва), Луганськ, Миколаїв, Суми, Чернігів, Харківська та Херсонська області.

Другий етап, з 22 серпня по 4 вересня 2023 року, буде спрямований на бізнес із деокупованих територій Донецької, Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської та Херсонської областей.

Третій етап, з 5 по 18 вересня 2023 року, охопить підприємства з решти регіонів України, крім тимчасово окупованих територій.

Відбір одержувачів гранту визначатиметься автоматично на основі рейтингової системи, яка враховує такі критерії, як ступінь збитків, завданих війною, потенціал відновлення та ефективність дій, що здійснюються для відновлення підприємства.

Читайте також:

А тепер зловлять кожного: прикордонники вигадали, як ловити всіх ухилістів, які виїжджають із України

Під картоплю взимку він просто розлітається: рецепт салату "Багатий пан" з кабачків, грибів та помідорів

За що позбавлять мандата депутата Київської області Ігоря Колтунова?