Шевченківський районний суд Києва визнав колишнього генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова винним у державній зраді, замаху на теракт та зберіганні боєприпасів. Він був засуджений до 12 років позбавлення волі. Служба безпеки України (СБУ) повідомила, що слідство виявило контакти Шайтанова з агентом ФСБ Росії під псевдонімом «Бобіл», який спілкувався з полковником ФСБ Ігорем Єгоровим, відомим як «Ельбрус», організатором окупації та терористом. діяльності на Донбасі у 2014 році. Було встановлено, що Шайтанов збирав і передавав російській стороні конфіденційну інформацію про секретні операції, оперативників, контррозвідників СБУ та багато іншого.

Про це пише «fakty»

Крім того, з'ясувалося, що Шайтанов мав намір вбити майора Збройних сил Чечні, який командував Міжнародним миротворчим батальйоном імені Джохара Дудаєва. Українські правоохоронні органи змогли запобігти цьому спланованому російськими спецслужбами вбивству.

Затримання Шайтанова сталося у квітні 2020 року внаслідок багатоетапної спецоперації. Інформація про його зв'язки із ФСБ надійшла від західних союзників, а також з'ясувалося, що він нібито планував замах на тодішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Заочно триває суд над оперативником ФСБ, який завербував Шайтанова.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Путіна більше не побачимо: екс-співробітник КДБ розповів, хто відправить на той світ голову Кремля. Прізвища дуже гучні

Шойгу готується до СІЗО: відомий російський командир потрапив у полон і розкрив головні військові таємниці Кремля

Путіна можна привітати: Смоленська область зібралася відокремлювати від Росії. Ось і почалося