Вершкове масло використовують майже у кожному будинку на приготування їжі: каш, бутербродів, випічки. Однак, дуже важливо знати, який продукт краще не купувати, оскільки він може бути підробкою.
Про це розповіла нутриціолог Таміла Максюх у своєму Instagram.
Яке масло краще не купувати
За словами нутриціолога, не варто купувати вершкове масло, на упаковці якого написано "продукт" або слово "масло" в лапках, оскільки це точно підробка.
До того ж краще не брати олію, жирність якої менша за 78%, оскільки таке теж не справжнє. Ніколи не купуйте невідомих виробників.
Також не беріть масло невідомо у кого, оскільки ви не знаєте, за яких умов воно готувалося і як зберігалося, завжди обирайте у магазинах та супермаркетах.
Відключення світла нікуди не подінуться: скільки не буде електроенергії на день
Сніг випав несподівано, а удобрити город не встигли: чи є сенс вносити підживлення після цього
Вже з 1 грудня правила мобілізації зміняться: що треба знати заброньованим українцям
Глава ГУР Кирило Буданов розповів про "Орешник" путіна, все не так просто: "Вони зовсім втратили розум"
Як вибрати масло
Нутриціолог радить вибирати вершкове масло, жирність якого понад 78%, а в ідеалі – 82%. Більше жирність - більша ймовірність того, що продукт натуральний.
У складі повинні бути лише вершки, жодних інших добавок та незрозумілих компонентів. Колір олії має бути білий, але не жовтий.
Крім того, на упаковці мають бути зазначені виробник, адреса продуктивних потужностей та нормативний документ ДСТУ. Відмітка держстандартів має бути 4399:2005, тож читайте, що написано на товарі.
Користь олії для здоров'я
Вершкове масло має багато переваг для здоров'я. Вся справа в тому, що воно містить цілий букет вітамінів - А, B, C, D, Е і К, які благотворно впливають на стан шкіри, волосся та нігтів, уповільнюють процеси старіння, підвищують імунітет та настрій.
А ось вітамін D3, який є у вершковому маслі, необхідний для здоров'я кісток, нервової системи та допомагає засвоєнню кальцію.
Дієтологи в один голос стверджують, що добова норма вживання вершкового масла для дорослої людини становить 30 г. А ось для людей з серцево-судинними захворюваннями, а також для дітей до 10 років добова норма, що рекомендується, – 10 г.
А ось нестача жирів у харчуванні небезпечна, оскільки вони необхідні для синтезу гормонів. Також жири вершкового масла – чудове джерело енергії.
Читайте також:
Це справжнє блаженство: рецепт запіканки з патисонів у сметанно-яєчній заливці
За раз відкриватимете по дві банки: рецепт маринованих огірків по-польськи на зиму
Справжня смакота: рецепт маринованого болгарського перцю, фаршированого капустою та зеленню
Три в одному: рецепт ніжної закуски з баклажанів, помідорів та перцю на зиму