Згідно з повідомленнями прес-служби Олександра Лукашенка та білоруського державного інформаційного агентства «Белта», самопроголошений президент Білорусі Лукашенко заявив, що Білорусь продовжить депортувати українських дітей із Донбасу, незважаючи на можливу кримінальну відповідальність. Ці заяви Лукашенко зробив під час сеансу зв'язку із співробітниками в аеропорту Мінська.

Про це пише «pravda»

Лукашенко згадав, що планує зайнятися так званою «реабілітацією» українських дітей із Донбасу у Білорусі. Він також згадав про домовленість із президентом Росії Володимиром Путіним про фінансування цих поїздок із союзного бюджету.

"І те, що західники намагаються порушити, чи не до кримінальної відповідальності привести, це смішно. Ми домовилися з Путіним, що з союзного бюджету фінансуватимемо ці поїздки", - заявив диктатор.

У червні Білоруський Червоний Хрест повідомив, що у Білорусі перебувають понад 700 українських дітей з Донбасу. У липні білоруські опозиційні ЗМІ повідомили, що глава ЦК Білорусі Дмитро Шевцов відвідав окуповані території України та визнав в ефірі Білоруського державного телебачення, що ЦК Білорусії «депортує та депортуватиме» дітей з окупованих територій України.

Заяви Лукашенка викликали стурбованість та дискусії про благополуччя та права депортованих українських дітей, а також про дипломатичні та етичні наслідки цих дій.

Популярні новини зараз

Прокляття "Моєї прекрасної няні": за Заворотнюк пішла ще одна легенда серіалу. Йому було лише 43

Поки Польща хоче скасувати виплати біженцям, українка їх Харкова врятувала поляку життя, історія доброго серця

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Читайте також:

Аж холод по шкірі: у Польщі розкопали поховання дитини-вампіра. На нозі був загадковий замок дверей.

Ціла банка йде за пару хвилин: рецепт баклажанної ікри з яблуками та буряками

Медовий Спас: які зараз ціни на мед та на яблука