В Україні після підвищення тарифів у червні багато громадян, ймовірно, розглядають способи зниження споживання електроенергії, щоб знизити суми платежів. Однак стабільність енергосистеми України найближчими місяцями залежатиме і від того, наскільки буде знижено споживання електроенергії, повідомляє портал «glavred».

Експерти припускають, що зниження споживання електроенергії, особливо в часи пік, може допомогти стабілізувати енергосистему. Години пік зазвичай з 19:00 до 22:00 взимку та з 16:00 до 23:00 влітку. Також рекомендують встановити двозонні лічильники, що дозволяють перерозподілити споживання електроенергії.

Встановлення двозонного лічильника може призвести до економії, хоча ступінь цієї економії залежить від кількості електроенергії, що споживається. Навіть якщо економія незначна для тих, хто споживає до 200 кВтг на місяць, вона може бути суттєвішою для тих, хто споживає більше 700 кВтг і більше. Середня вартість двозонного лічильника складає близько 3500 грн.

При двозонному лічильнику електроенергія оплачується за тарифом на 50% нижче в «нічні» години, як правило, з 23:00 до 23:00. до 7 ранку. Такий нижній тариф може становити 1,23 грн/кВтг. Решта часу доби з 7:00 до 23:00 діє звичайний тариф 2,64 грн/кВтч. Щомісячна економія на двозонних лічильниках може становити від 150 до більше ніж тисячу гривень, залежно від щомісячного споживання електроенергії споживачем.

Наприклад, якщо споживач використовує 400 кВтг і 60% їхнього загального споживання припадає на період з 23:00 до 23:00. та 7 ранку, вони могли заощадити 288 грн на місяць, використовуючи двозонний лічильник.

Вживаючи заходів щодо зниження споживання електроенергії у години пік та розглядаючи можливість встановлення двозонного лічильника, українці можуть не лише заощадити на рахунках за електроенергію, а й зробити свій внесок у стабільну роботу енергосистеми країни.

Популярні новини зараз

Поки Польща хоче скасувати виплати біженцям, українка їх Харкова врятувала поляку життя, історія доброго серця

Почнуться серйозні запалення: чому в жодному разі не можна цілувати свійських тварин

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Читайте також:

Неспокійне середовище: потужно гуркоче під Москвою, Крим теж під ударами. Що відбувається

Хто зможе платити за газ, електрику та воду на 50% менше

Східна насолода: рецепт томатного супу з м'ясним фаршем та яблуком