Вирощування гарбуза зазвичай не викликає складнощів. І справді, хвороби та паразити на рослині з'являються вкрай рідко. Але необхідно пам'ятати, що виростити смачний та великий овоч неможливо без своєчасного поливу та внесення підживлення.
Так, у серпні варто особливу увагу приділити підгодівлі гарбуза, якщо ви хочете виростити великі та солодкі плоди.
Крім того, слід пам'ятати, що врожай гарбуза залежить від погодних умов, тому часто буває, що плоди не встигають дозріти через дощове холодне літо. Щоб оптимізувати врожайність та пристосувати рослину до несприятливого клімату, потрібні добрива.
Для позакореневого підживлення гарбуза у фазу цвітіння досвідчені дачники використовують борну кислоту . Вона покращує плодоношення у 2-3 рази!
- Для приготування підживлення в літрі теплої (40-45 ° С) води розводять 1 г речовини.
- Обприскують культуру після розчинення кристалів кислоти.
- Препарат розподіляють на листках так, щоб не було великих крапель.
- Обробляють як верхні, і нижні листки.
Під час зростання гарбуза використовують два зольні розчини:
- У цебро 10 л води додають 100 г золи, ретельно перемішують і поливають кущі.
- Літром окропу заливають 200 г золи. Через деякий час розчин доводять до 10 л і дають настоятися 2-3 дні.
Трав'яна суміш
Катя Осадча зізналась, що завершила кар'єру: "Треба вміти себе подавати"
Що випити, щоб упіймати удачу за хвіст: астродрінк для кожного знака Зодіаку
"Коли жарт боїться вкусити": Ірина Сопонару вперше висловилася про цензуру та скандали "Квартал 95"
Яєчна шкаралупа – секретна зброя для щедрого врожаю перцю: як правильно використовувати на городі
Для приготування цінної суміші знадобляться лише дві рослини. Йдеться про кульбаби та кропиву. Рослинний матеріал можна використовувати разом із кореневою системою.
Рослини рубають лопатою, заливають відром води та чекають два тижні.
Після цього розбавляємо концентрат у співвідношенні один до десяти і підгодовуємо гарбуз.