2023 року пенсії в Україні були проіндексовані тричі для забезпечення збільшення виплат пенсіонерам. Основне підвищення відбулося у березні та торкнулося понад 10 мільйонів українських пенсіонерів. У квітні було перераховано пенсії працюючим пенсіонерам, а у липні - деяким спеціальним категоріям пенсіонерів, таким як держслужбовці та науковці.

Докладніше про те, хто з українців отримає надбавки до пенсій у серпні, інформує ТСН.

Через війну в Україні, розмір прожиткового мінімуму залишився незмінним протягом усього 2023 року. Це означає, що до кінця року не планується додаткових перерахунків пенсій на основі зміни прожиткового мінімуму.

Проте деякі категорії пенсіонерів можуть розраховувати на одноразову доплату у серпні. Розмір цієї доплати варіюватиметься від 450 до 3100 гривень, залежно від категорії пенсіонера.

Одноразову надбавку у серпні отримають учасники бойових дій та прирівняні до них особи, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, які постраждали учасники Революції Гідності, члени сімей зазначених категорій, а також особи, які мають особливі заслуги перед країною. Також індивідуальні доплати отримають колишні ув'язнені концентраційних таборів та їхні діти, а також діти партизанів та інших учасників боротьби у тилу ворога, які зазнали репресій.

Розмір доплати відрізнятиметься залежно від категорії пенсіонера. Наприклад, інваліди війни отримуватимуть від 2700 до 3100 гривень, учасники бойових дій та постраждалі учасники Революції Гідності – 1000 гривень, а особи з особливими заслугами перед країною – 3100 гривень. Члени сімей загиблих військових отримають 650 гривень, а колишні в'язні концентраційних таборів та діти партизанів – 450 гривень.

Популярні новини зараз

Прокляття "Моєї прекрасної няні": за Заворотнюк пішла ще одна легенда серіалу. Йому було лише 43

45-річна Маша Єфросиніна показала, як може виглядати жінка: плоский живіт та обличчя, як у 25

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Крім того, є й інші доплати до пенсії в Україні. Наприклад, передбачено щомісячні надбавки до пенсій за віком, які залежать від віку пенсіонера. Також пенсіонери можуть отримувати надбавку за стаж понад страхову норму залежно від відпрацьованого ними понад обов'язкову норму страхового стажу.

Всі ці доплати спрямовані на забезпечення гідного рівня життя пенсіонерів та облік їхнього внеску та заслуг перед країною.

Читайте також:

Добра допомога: мешканцям українських сіл виплатять гроші на підтримку городів. Що потрібно знати

Не пропустіть виплати: українським пенсіонерам почали видавати доплати. Кого торкнеться

Знайти роботу: кому з українців готові платити більше за всіх і хто зараз потрібен

Прийде працювати довше: українцям можуть збільшити робочий тиждень. Що відомо