В Україні спостерігається незвичайна ситуація на ринку праці, яка залишається проблемою через війну з Росією, що триває. Роботодавцям дуже складно знайти кваліфікованих фахівців, при цьому кількість вакансій збільшується швидше, ніж кількість резюме.

Статистика від opendatabot підтверджує цю тенденцію. Ситуація на ринку праці в Україні погіршується з кожним місяцем.

Найбільш популярними фахівцями залишаються вчителі. У цій сфері спостерігається зростання кількості вакансій, особливо для вчителів англійської. Також у липні зросла кількість можливостей для роботи у сфері культури, музики та шоу-бізнесу, а також для юристів. Всього відкрито 93 тисячі вакансій тільки на кадрових порталах, а реальна кількість може бути ще вищою.

Кількість резюме збільшилася лише на 2%. У пошуку роботи беруть активну участь пенсіонери, а серед претендентів велика частка - люди без досвіду роботи. Тим не менш, половина роботодавців розглядає пропозиції лише від претендентів на досвід роботи, що ускладнює пошук співробітників з досвідом.

Серед лінійних співробітників найвищі зарплати одержують медіабайєри, а також водії-міжнародники та бізнес-аналітики. Водночас, жінки продовжують активніше шукати роботу в порівнянні з чоловіками. Криза в українському IT продовжується, потрібна не лише відмінна професійна підготовка, а й активний відгук на вакансії. У липні було опубліковано 13,9 тисяч вакансій, а кількість кандидатів, які активізували свої профілі, зросла на 5%.

Найбільш популярними серед нових користувачів у липні є рітейл та автобізнес. Крім того, українці знову почали мандрувати. У липні було зафіксовано зростання покупок залізничних квитків, і найбільш популярними напрямками стали Київ, Львів та Дніпро.

Популярні новини зараз

Швидше викопуйте буряк: які ознаки говорять про те, що настав час прибирати овоч з грядок

Прикмети та обряди на 22 вересня: зробіть це у день осіннього рівнодення, щоб кохання і успіх стали вашими союзниками

45-річна Маша Єфросиніна показала, як може виглядати жінка: плоский живіт та обличчя, як у 25

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Читайте також:

Дуже потрібні працівники: українців масово закликають до Польщі. Скільки там можна заробити

Прийде працювати довше: українцям можуть збільшити робочий тиждень. Що відомо

Зачепить тисячі українців: тепер охоронцями не зможуть працювати чоловіки, які підлягають мобілізації