Стало відомо, що в п'ятницю, 4 агусту 2023 року, в Росії стався вибух із задимленням на території Воткінського заводу. Саме на цьому підприємстві виробляється військова техніка, зокрема ракети "Іскандер".

Зазначимо, що прес-служба заводу відразу за фактом НП назвала інцидент "спрацьовуванням апаратури, що супроводжувалася бавовною і задимленням". Крім того, на підприємстві запевнили журналістів, що внаслідок пригоди ніхто не постраждав і завод продовжує працювати у штатному режимі. Про причини вибуху промовчали.

А от Telegram-канал "Удмуртія проти корупції" повідомив, що НП сталася об 11:30 - вибухнув цех №95 Воткінського машинобудівного заводу. За даними журналістів, пошкоджено один із корпусів, у якому збирали ракети для відправки на війну в Україну.

Як виявилося, до вибуху в цеху №95 призвела детонація виробу, що знаходився в бронекапсулі. Корпус цеху, у якому проводилося випробування, витримав, але постраждав.

"Пошкоджено один із корпусів, у якому збирали ракети для відправки на війну в Україну. Внаслідок вибуху ніхто серйозно не постраждав. Навіть швидка порожня поїхала", – повідомило джерело на підприємстві.

До речі, у коментарях під повідомленням місцеві жителі повідомили, що цех був секретним і працівники там не мають мобільного зв'язку, тому висловили сумніви щодо відсутності постраждалих внаслідок вибуху, оскільки дим було видно навіть за містом.

Популярні новини зараз

Прокляття "Моєї прекрасної няні": за Заворотнюк пішла ще одна легенда серіалу. Йому було лише 43

Якщо відкрили банку - вже не зупинитесь: рецепт помідорів на зиму по-італійськи

Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян поїхали до Нью-Йорка та влаштували романтику

Почнуться серйозні запалення: чому в жодному разі не можна цілувати свійських тварин

Показати ще

Нагадаємо, що Воткінський завод було засновано ще 1759 року під час царювання Єлизавети. Він випускав залізо і залізні вироби протягом 18 - 20-х століть. Зараз підприємство виробляє міжконтинентальні ракети стратегічного призначення "Тополь-М" для ядерного щита РФ. А з 2006 року на цьому заводі було розпочато серійне виробництво ракет комплексу "Іскандер-М", якими останні півтора роки армія РФ регулярно завдає ударів по містам та селам України.

З 2022 року підприємство перебуває під санкціями США, Японії, ЄС, України та Швеції за свою участь в агресії проти України.

Читайте також:

Накази Путіна вже не виконуються: Жданов розповів, що відбувається у Кремлі

Піде за крейсером "Москва": після ударів по Новоросійську підбито великий десантний корабель РФ

Квиток в один кінець: літаки російського "Аерофлоту" почали приземлятися з відключеними гальмами - грошей на них немає