Курс долара в Україні почав збільшуватися наприкінці поточного тижня під впливом кількох факторів, і очікується, що американська валюта продовжить зростати найближчим часом.

Професор Олексій Плотніков, економіст та доктор економічних наук, провів прогноз ситуації на валютному ринку у серпні. Докладніше про це повідомляє Телеграф.

Плотніков наголосив на кількох причинах, які сприяють зростанню курсу долара, і ці фактори стають з кожним днем ​​все більш значними.

Одним з основних чинників підвищення вартості долара є попит на готівкові долари, а також припинення зернової угоди та певні розрахунки, які вимагають використання доларів.

Плотніков прогнозує, що курс долара у серпні підніметься до рівня близько 38 гривень, проте він вважає, що ці зміни відбуватимуться поступово і не надто різко.

За даними порталу "Мінфін", на цей момент середній курс долара в українських банках становить 36,95 грн (купівля) та 37,50 (продаж). Готівковий курс складає 37,33 (купівля) та 37,47 (продаж). Офіційний курс Національного банку України залишається незмінним та становить 36,56 грн.

Популярні новини зараз

Лише яблука та манка: як приготувати соковиті оладки, рецепт

Чорнобривців насіяла мати: як ці прості квіти зможуть врятувати ваш город

Почнуться серйозні запалення: чому в жодному разі не можна цілувати свійських тварин

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Показати ще

Читайте також:

ПриватБанк попередив про обмеження щодо обміну валюти. Що потрібно знати

ПриватБанк попередив: для отримання грошей доведеться їхати до відділення

ПриватБанк попередив про нововведення під час переказу грошей