У зв'язку з відсутністю можливості миттєвої заміни несправних або зношених систем гальм іноземні літаки, що належать російському авіаперевізнику "Аерофлоту", почали виконувати рейси з відключеними гальмами.

Докладніше про це інформує Обозреватель. За даними російських ЗМІ, на 31 липня з деактивованими гальмівними системами було задіяно 9 літаків "Аерофлоту". Серед них 5 літаків Boeing 777, 2 літаки Airbus A321, а також по одному літаку Airbus A320 та Airbus A330.

Кожен літак обладнаний кількома гальмами, одним для кожного основного колеса шасі. У випадку Airbus A320/321 і A330, можна літати до 10 днів з одним деактивованим гальмом з чотирьох і восьми відповідно. А на Boeing 777 можна здійснювати польоти з двома деактивованими гальмами із 12.

Таке рішення було прийнято у зв'язку з обмеженими ресурсами та можливостями заміни несправних гальм негайно через антиросійські санкції. Управління авіаперевізника вирішило допустити польоти з відключеними гальмами з урахуванням допустимого часу експлуатації та обмежень щодо кількості несправностей.

Читайте також:

Вже найближчими днями: астролог назвала 7 міст України, за якими росіяни готують ракетні удари

Популярні новини зараз

Якщо відкрили банку - вже не зупинитесь: рецепт помідорів на зиму по-італійськи

Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян поїхали до Нью-Йорка та влаштували романтику

Поки Польща хоче скасувати виплати біженцям, українка їх Харкова врятувала поляку життя, історія доброго серця

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Путін уже готується до повстання військових та Росгвардії: що говорять у Росії

Вони проковтнуть? Путін витратив пенсії мільйона росіян, щоб завдати ударів по Одесі