Останнім часом російський диктатор Володимир Путін уникає закордонних поїздок. Ще б пак, після того, як Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на його арешт, це зобов'язує країни-члени Римського статуту заарештувати Путіна у разі його появи на їхній території. Тепер Путін може отримати новий ордер на арешт від Гааги за злочини ПВК "Вагнер".

Міжнародний кримінальний суд може видати нові ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна за злочини "групи Вагнера", повідомляє "Голос Америки" з посиланням на опитаних експертів.

"Після спроби заколоту керівника найманців "Групи Вагнера" ​​президент Росії Володимир Путін визнав, що група бойовиків повністю фінансувалася з російського бюджету. Ця заява відкриває нові можливості для прокурорів Міжнародного кримінального суду розслідувати масові військові злочини бойовиків "Вагнера" ​​та проводити прямий зв'язок між цими злочинами. та керівництвом Росії, включаючи Путіна", - йдеться у статті.

Так, за словами голови МКС Петра Гофманського, нові ордери на арешт залежать передусім від дій прокурора Міжнародного кримінального суду.

"Він може зробити запит на ордер на арешт у досудових суддів МКС, які вирішать, чи є підстави для видачі майбутніх ордерів на арешт. Але безумовно прокурор чітко заявив, що він активно займається новими розслідуваннями в Україні, як і в інших країнах і ми очікуємо, що буде більше дій із цього приводу”, – каже Гофманський.

Популярні новини зараз

Опале листя - справжній скарб: як використовувати їх на городі, неймовірна користь

У Росії оголошено історичну евакуацію населення: найпотужніші вибухи та удар по секретному ракетному об'єкту

Поки Польща хоче скасувати виплати біженцям, українка їх Харкова врятувала поляку життя, історія доброго серця

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Читайте також:

Залужний показав "машину-звір", з якою працюють ЗСУ. Відео

Бухгалтер українських морпіхів вкрав їхні зарплати на мільйони гривень, купивши собі Audi та гаджети

У Криму спекотно: знову дикий удар, знову Кримський міст перекрито. Деталі