Ні для кого не секрет, щовійна продовжує руйнувати ринок праці України. Бойові дії тривають там, де було зайнято 10 мільйонів працівників, через це Україну покинули вже близько 7 мільйонів людей, ще мінімум 5 мільйонів людей в Україні втратили роботу. Це суттєво вплинуло на зростання рівня безробіття.

В таких умовах Кабмін пропонує встановити мінімальний розмір допомоги по безробіттю у розмірі 1 500 грн та 2 500 грн. Вона призначається людям без страхового стажу та тим, хто працював протягом останнього року менше 7 місяців.

Підвищення мінімального розміру допомоги по безробіттю буде здійснено за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, передбачених на виплату допомоги по безробіттю, та не потребує внесення змін до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Прогнозна середньомісячна чисельність зареєстрованих безробітних, які отримуватимуть допомогу по безробіттю в мінімальному розмірі, складає 38,7 тис. осіб. Зокрема, 24 тис. осіб – у розмірі 1 500 грн, 14,7 тис. осіб – в розмірі 2 500 грн. При цьому видатки на підвищення мінімального розміру допомоги по безробіттю до кінця року складуть орієнтовно 111 450,0 тис. грн.

Популярні новини зараз

Опале листя - справжній скарб: як використовувати їх на городі, неймовірна користь

Монатік показав себе таким, яким його ніхто не пам'ятає: тоді він називався "Shark"

Швидше викопуйте буряк: які ознаки говорять про те, що настав час прибирати овоч з грядок

Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами

Показати ще