Секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев на нараді в Петрозаводську зазначив, що "колективний Захід" довго намагався підлаштувати Фінляндію проти Росії за допомогою "карельського питання", створюючи помилкові територіальні претензії. При цьому Микола Патрушев вказав на антиросійську кампанію, яка використовує передбачувану російську загрозу, яку західні країни просувають у Фінляндії.

Однак президент Росії Володимир Путіна продовжує ігнорувати питання вступу Фінляндії та Швеції до НАТО, вважаючи, що цей процес ніяк не впливає на державну безпеку.

Однак Патрушев не погоджується з цією позицією Путіна. На нараді в Петрозаводську обговорювалося домагання Фінляндії на території Західної Карелії, яка була включена до складу СРСР за радянсько-фінським мирним договором від 10 лютого 1947 року.

Патрушев також заявив, що членство Фінляндії в НАТО збільшує протяжність кордону з Росією і становить нову загрозу національній безпеці. Він відзначив конфронтаційну політику Фінляндії щодо Росії і заявив, що сучасне фінське керівництво, яке підігрівається кураторами зі США, руйнує добросусідські відносини між двома країнами. Патрушев наголосив на необхідності вивчення уроків минулого.

За його словами, у Фінляндії активізувалися ультраправі організації, які вимагали повернення територій, втрачених під час Другої світової війни. Він також висловив переконання, що після "спеціальної військової операції" в Україні все повернеться до своїх колискових і нагадав про роль Фінляндії під час війни та співпрацю з нацистською Німеччиною.

Патрушев також наголосив на активності закордонних спецслужб, які стимулюють сепаратистські настрої, особливо серед молоді, в республіці Карелія з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації. Він закликав припинити діяльність прозахідних неурядових та релігійних організацій, зокрема через Інтернет. Крім того, було доручено посилити роботу з виявлення та припинення терористичних злочинів, забезпечити антитерористичну захищеність важливих об'єктів Російської Федерації та місць масового перебування людей.

Популярні новини зараз

Лише яблука та манка: як приготувати соковиті оладки, рецепт

Якщо відкрили банку - вже не зупинитесь: рецепт помідорів на зиму по-італійськи

У Росії оголошено історичну евакуацію населення: найпотужніші вибухи та удар по секретному ракетному об'єкту

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Показати ще

Таким чином, позиція Миколи Патрушева відрізняється від позиції Володимира Путіна. І Патрушев не соромиться говорити про це у слух, що може сигналізувати про розкол у Кремлі.

Читайте також:

Вже найближчими днями: астролог назвала 7 міст України, за якими росіяни готують ракетні удари

Путін уже готується до повстання військових та Росгвардії: що говорять у Росії

Вони проковтнуть? Путін витратив пенсії мільйона росіян, щоб завдати ударів по Одесі