Невдоволення серед російського населення може спалахнути будь-якої миті. Попри те, що наразі протестні настрої в Росії пригнічуються, Кремль турбується про можливість перекинутих невдоволень на Росгвардію та про потенційний розкол усередині еліт, що зіграло б на руку Україні.

Член правління Міжнародного товариства "Меморіал" Сергій Кривенко розповів, що якщо кілька несприятливих подій для Кремля збігатимуться в часі, і в момент укоріненого невдоволення в суспільстві відбудеться розкол між елітами, це може ускладнити ситуацію та призвести до наростання революційних настроїв. Докладніше про це інформує Главред.

"Потім наступають вибори президента РФ наступного року, і тут треба показати результат. Хоч і вибори теж все під контролем, але це не одне й те саме, що проводити вибори в країні, яка хоч якось довіряє владі. Ось приклад Білорусі – до 2020 року, хоча ніхто не любив президента Лукашенка, вибори проводили. А тут було настільки ясно, що все проти нього, а він показав результат у 80 відсотків, що викликало обурення у суспільстві", – навів приклад Кривенка.

Він зазначив, що Кремлю складно маніпулювати суспільством, і тому верхівка російської влади намагається не доводити ситуацію до масового невдоволення, яке складно буде "придушити".

"І потім у випадку з військовослужбовцями зростає кількість кримінальних справ, тому що їм заборонили звільнення. І все одно, незважаючи на термін у 10 років, люди все одно біжать. Якщо війна непопулярна і не має сенсу, то військовослужбовець воюватиме з-під палиці. А це означає, що рано чи пізно буде якийсь розвал. Тому, напевно, всі ці фактори враховуються і Кремль таки боїться", - наголосив російський правозахисник.

Як зазначив Сергій Кривенко, Путін уже понад двадцять років управляє суспільством у Російській Федерації, застосовуючи різноманітні чекістські методи та спецоперації. Проте, порівняно з епохою Радянського Союзу, де російське суспільство перебувало під повним контролем, зараз у Росії відсутня масова репресія, така як у період НКВС та Сталіна під час Великого терору. Зараз у РФ активно блокуються різні групи та вогнища обурення, але поки що можна спокійно обговорювати важливі питання, навіть на кухні.

Популярні новини зараз

Осіннє рівнодення 22 вересня: що заборонено робити сьогодні, а що потрібно обов'язково, щоб змінити своє життя

Лише яблука та манка: як приготувати соковиті оладки, рецепт

45-річна Маша Єфросиніна показала, як може виглядати жінка: плоский живіт та обличчя, як у 25

Чорнобривців насіяла мати: як ці прості квіти зможуть врятувати ваш город

Показати ще

Читайте також:

Вже найближчими днями: астролог назвала 7 міст України, за якими росіяни готують ракетні удари

Будуть раптові фінансові труднощі: названо три знаки Зодіаку, яким краще бути економнішими

На вас чекають великі гроші: кому зі знаків Зодіаку посміхнеться успіх. Грошовий гороскоп