Про полив картоплі серед дачників безліч суперечок. Адже саме полив є однією з найважливіших процедур, щоб кущі картоплі дали щедрий урожай.

Так, усі знають, що посаджена навесні картопля вологою не скривджена – у ґрунті її після зими багато, та й весняні дощі живлять землю водою. Тому в перший місяць після посадки картоплю можна не поливати. Причому, чим більшими були посадкові бульби, тим довше можна не поливати.

А от коли настане суха та спекотна погода, полив просто необхідний. Так, мало хто знає, але картопля може загальмувати процес наливу бульб, якщо температура повітря вища за +25° С. Тут тільки охолодні поливи і виручать.

Досвідчені дачники знають, що поливи картоплі потрібні рідкісні (один раз на два-три тижні), але рясні. Поливати грядки потрібно з розумом. На тиждень треба витрачати одне відро води на 1 м2 (у посушливих регіонах більше). На грядку довжиною 6-7 м має витрачатися вісім відер води. Три відра за добу випаруються, решта насичуватиме кущі і бульби, що наливаються, вологою.

А ось у серпні обмежуються поливом раз на півтора тижні. За такого підходу однією кущик витрачають трохи більше трьох літрів рідини.

Потім потрібно дочекатися моменту, коли бадилля почне повністю підсихати. У такі моменти досвідчені дачники розуміють, що у внесенні вологи більше не потрібно.

Популярні новини зараз

Прокляття "Моєї прекрасної няні": за Заворотнюк пішла ще одна легенда серіалу. Йому було лише 43

Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян поїхали до Нью-Йорка та влаштували романтику

45-річна Маша Єфросиніна показала, як може виглядати жінка: плоский живіт та обличчя, як у 25

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Читайте також:

Що відбувається з цінами на популярні овочі: до чого готуватись і на що розраховувати

Ваші борщі будуть ще смачнішими: чим потрібно підгодувати буряки, щоб вони були соковитими та солодкими.