Буває, що через вологість на балконі або в сараї ваші улюблені інструменти покриваються рудим нальотом іржі. Але, на щастя, є кілька засобів, які допоможуть легко прибрати іржу з інструментів. Вони знайдуться біля кожного будинку.

Харчова сода

Візьміть невелику кількість харчової соди і змішайте з кількома краплями води, щоб вийшла кашка, що нагадує рідку вівсянку - не дуже густа і не дуже рідка.

Далі нанесіть засіб на заржавілий інструмент і залиште його в такому стані на кілька годин. Потім видаліть соду разом із іржею за допомогою щітки або губки.

Будьте обережні - дрібнодисперсна сода при сильному терті може подряпати метал. З цієї ж причини багато експертів не радять використовувати наждачний папір, щоб зчистити іржу.

Оцет

Популярні новини зараз

Лише яблука та манка: як приготувати соковиті оладки, рецепт

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Оцтова кислота досить слабка, тому нашкодити залозу вона не зможе і підходить для позбавлення від іржі. Помістіть інструменти в якусь ємність і добре полийте оцтом. Накрийте кришкою та залиште приблизно на добу. Потім вийміть та протріть інструменти. Цей метод добре підходить для очищення цвяхів.

Лимонна кислота та сіль

Лимонна кислота теж добре справляється з іржею. Ви можете отримати її з лимона, так і розчинивши порошок кислоти (продається в будь-якому продуктовому) у воді.

Перш ніж наносити лимонну кислоту на іржаві інструменти, посипте їх сіллю. Залишіть у такому стані на кілька годин, а потім протріть губкою.

Як захистити інструменти від іржі

Тут все просто — бажано зберігати їх у спеціальних ящиках із мішечками силікагелю, який вбиратиме зайву вологу.

А про всяк випадок, можна змащувати інструменти тонким шаром старої доброї "ведешки" (WD-40), яка захистить від корозії.

Читайте також:

Погода божеволіє: в Україну йде рекордна спека. Синоптики попередили

Прийде працювати довше: українцям можуть збільшити робочий тиждень. Що відомо

Хто з українців зможе отримувати пенсію достроково: що потрібно знати