Огірки радують дачників першими плодами у червні, завалюють урожаєм у липні та несподівано закінчуються у серпні. Щоправда, не всі знають, що потенціал рослини розрахований на те, щоб цвісти та зав'язувати плоди, доки не похолодає. Стало відомо, що для цього потрібно зробити.

Сухе листя, великі "бомби" огірків, що переросли, і кілька кривих огірків - таку картину практично кожен городник спостерігає на грядках огірків уже в серпні.

При цьому, як не дивно, холод не є головною причиною передчасної загибелі огірків. Якщо у серпні не випав сніг і не вдарили морози, то у відкритому ґрунті огірки можуть плодоносити до середини – кінця вересня, а у теплиці ще довше – до початку – середини жовтня.

І справді, всі причини загибелі огірків у серпні можна поєднати одним фактором — неправильний догляд.

Регулярний огляд

Якщо ви помічаєте перше пожовкле листя, то без жалю їх видаляйте. Рослина перестане витрачати ними ресурси і сконцентрується на плодоношенні.

Популярні новини зараз

Якщо відкрили банку - вже не зупинитесь: рецепт помідорів на зиму по-італійськи

Почнуться серйозні запалення: чому в жодному разі не можна цілувати свійських тварин

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Також видаляти потрібно будь-які сумнівні листочки, якщо ви помітили на них хоча б натяк на захворювання чи атаку шкідників.

Мінерали

Огіркам буде потрібна допомога добрив для того, щоб зберегти сили на тривале плодоношення. Відмінним варіантом стане наступний рецепт: на відро з водою беремо по ложці суперфосфату та сірчанокислого калію та удобрюємо овочі.

Молоко

Відмінним варіантом є скисло молоко. На літр продукту беруть утричі більше води та починають підживлення. Компонент можна замінити молочною сироваткою. Суміш використовується для обробки листом.

Читайте також:

Допоможе цибулиння: досвідчений садівник поділився секретом потужного врожаю огірків

Консервації вистачить на всю зиму: підгодуйте цим простим засобом ваші огірки і ви будете здивовані

Просто додайте манку під ваші огірки та результат вас здивує. Старовинна хитрість