Нещодавно британська розвідка заявила, що поява російських "музикантів" ПВК "Вагнер" у Мінську переслідують дві цілі і вони обидві спрямовані проти України, Польщі та Литви. Не дивно, що Литва обмежила рух через пропускний пункт Мядинінкай для мешканців Білорусії, а Польща повідомила про перекидання своїх військ до кордону з Білорусією через навчання з ПВК "Вагнер". Про те, як відбувається підготовка українських бійців до можливої ​​атаки з півночі, також стало відомо.

Так, після повідомлень про прибуття найманців ПВК "Вагнер" на територію Білорусі, в Мережі показали, як тренуються українські захисники об'єкта цивільної критичної інфраструктури у Чорнобильській зоні відчуження.

У Генеральному штабі ЗСУ показали кадри з тренування бійців, де побував командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв. Щодо ситуації на кордоні він зазначив, що насамперед заходи, до яких залучають найманців "Вагнера", проводяться для залякування та психологічного тиску на населення України.

"Нас не потрібно лякати, тому що ми знаємо, чим потрібно займатися і робимо все для того, щоб ворожі розвідувальні диверсійні сили не змогли успішно діяти на території України, зокрема, на Київському напрямі у Чорнобильській зоні", – написав генерал-лейтенант Telegram- каналу .

Наєв також підкреслив, що з метою запобігання можливим діям противника протягом останнього тижня було вжито низку дій, спрямованих на безпеку. Крім того, для підтримки бойової готовності щотижня здійснюються тренування особового складу.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Прокляття "Моєї прекрасної няні": за Заворотнюк пішла ще одна легенда серіалу. Йому було лише 43

Поки Польща хоче скасувати виплати біженцям, українка їх Харкова врятувала поляку життя, історія доброго серця

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Прийняв прострочені пігулки? Лукашенко приїхав до Путіна і розповів, що захищатиме Україну від Польщі

Путіна вже попередили про нові удари Кримським мостом. Що відомо

Це вже повний кінець для Путіна: навіть його друзі з ПАР попросили ордер на арешт, якщо він приїде на саміт

Справжнє пекло в Криму: рознесло авіабазу та нафтобазу. Окупанти тікають