Деякі громадяни України мають право на здобуття соціальної допомоги у розмірі 40% прожиткового мінімуму, що у 2023 році становить 837 гривень.

Це засновано на Законі України №646-IX від 02.06.2020 «Про внесення змін до деяких законів України про підвищення соціальних гарантій окремим категоріям осіб» та Постанові Кабінету Міністрів України №261 від 02.04.2005 року, які визначають правочергність на отримання соціальної допомоги одиноким пенсіонерам, які досягли 80-літнього віку й потребують постійного догладу.

Для отримання соціальної допомоги пенсіонери, які досягли 80 років і не мають працездатних родичів, які потребують стороннього догляду, можуть подати документи для оформлення цієї допомоги.

Важливою умовою є отримання пенсії за віком України. Розмір допомоги становить 40% від прожиткового мінімуму, що наразі дорівнює 837 гривням. Проте, сума доплати змінюватиметься у разі підвищення прожиткового мінімуму.

Для оформлення допомоги потрібно зібрати такі документи:

1. Заява.
2. Висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК).
3. Паспорт.
4. Ідентифікаційний номер.
5. Витяг з Пенсійного фонду, що підтверджує відсутність отримання надбавки для догляду.
6. Висновок лікарсько-консультативної комісії, який підтверджує необхідність постійного стороннього догляду заявника. Цей документ є ключовим для отримання соціальної допомоги.

Популярні новини зараз

Прикмети та обряди на 22 вересня: зробіть це у день осіннього рівнодення, щоб кохання і успіх стали вашими союзниками

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Таку смакоту точно вигадали боги: рецепт картоплі, запеченої з куркою, маринованою в кефірі

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Для подання заявки на отримання допомоги необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації чи фактичного проживання.

Якщо у вас виникнуть запитання або потрібна консультація, ви можете зв'язатися з Національною соціальною сервісною службою України за номером 0442898789.

Ця служба надасть вам додаткову інформацію та допоможе роз'яснити всі питання, пов'язані з отриманням соціальної допомоги.

Читайте також:

Скільки потрібно буде платити за дітей цього року: названо розмір аліментів-2023

Вимагайте повну суму: як повернути квиток на потяг "Укрзалізниці" та повернути його повну вартість

Почалися перевірки лічильників: у кого суми у платіжках будуть "космічними"